VİDEO - 19 aydır ev hapsinde olan Mercan: Lice’yi çok özledim

VİDEO - 19 aydır ev hapsinde olan Mercan: Lice’yi çok özledim
İçişleri Bakanlığının kararıyla görevden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan hakkında iddianame olmamasına rağmen 19 aydır ev hapsinde.

TİGRİS HABER - 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde HDP’den aday olan Tarık Mercan yüzde 75 oy alarak Lice Belediye Başkanı seçildi. 11 ay görevde kalan Mercan, İçişleri Bakanlığının kararıyla görevden uzaklaştırıldı, yerine kayyum atandı. Hakkında hazırlanan bir iddianame olmamasına rağmen Mercan 19 aydır ev hapsinde.

Hakkımda iddianame yok

23 Mart 2020 tarihinde gözaltına alındığını belirten Mercan yaşananları şöyle anlatıyor, “Gözaltına alındığım gün belediyeye kayyum atandı. Gözaltı işlemlerinden sonra savcılığa çıkartıldım, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildim. Mahkeme, hakkımda ev hapsi kararı verdi. 19 ay geçmesine rağmen hakkımda çıkan bir iddianame yok.”

Mahkemenin verdiği kararın üzerinden 19 ay geçtiğini belirten Mercan, “Evimin odaları ve özellikle balkonu temel yaşam alanım oldu.  Gökyüzüne, doğaya balkonumdan bakabiliyorum. Canım sıkıldığında bazen sitenin bahçesine çıkıyorum. Hastalık durumu olunca Denetimli Serbestlik Bürosu’na bilgi veriyorum. Dönüşte de hastane giriş fişini, varsa tahliller ve ilaç reçetesini ibraz ediyorum. Onun dışında 19 aydır evimden bir metre öteye gitmedim” diyor.

lice-baskan-tigris.jpg

Lice’yi çok özledim

Polislerin farklı tarihlerde denetime geldiğini kaydeden Mercan, “Geçen bu süre zarfında birçok akrabamı kaybettim. Cenazelerine, taziyelerine gidemedim. Kuzenlerim evlendi, düğünlerine gidemedim. Annem ve babam çok yaşlı ve kronik hastalıkları var. Köyde yaşıyorlar. Babam astım, annem kalp hastası. Bir ara durumları kötüleşti. Onları ziyaret etmek için yetkili mercilere başvuru yaptım ama onay çıkmadı. Annemi, babamı, en çok da Lice'yi çok özledim” diye konuştu.

Dilekçe verdim

19 ay geçmesine karşın hakkında henüz bir iddianamenin dahi hazırlanmadığın dikkati çeken Mercan, "Bu da gösteriyor ki ortada bir suç yok. Daha doğrusu komik suçlamalara karşın iddianame hazırlayacak savcı ve bunu kabul ederek davanın açılmasını sağlayacak bir hakim yok. Ev hapsimin kaldırılması için mahkemeye dilekçe verdim ama iki aydır bir yanıt yok. Bu haksız bir ceza, bunun sonlandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Diyarbakır'da büyükşehir belediyesinin yanı sıra 17 ilçenin 14'ünü kazanan HDP'li belediyelere kayyumlar atanmıştı. Diyarbakır’da kayyum atanmayan tek İlçe Çınar. (Haber: Veysi Polat)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.