20 Yıllık Hastalığın Nedeni 1 Gramlık Organ Çıktı

20 Yıllık Hastalığın Nedeni 1 Gramlık Organ Çıktı
Diyarbakır’da hipofiz yetmezliği teşhisi konulan bir hasta Memorial Dicle Hastanesi’nde uygulanan tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

Diyarbakır - Diyarbakır’da yaşayan 59 yaşındaki Fesih Akkuş, 20 yıl boyunca, zayıflama, halsizlik, baş ağrısı, nefes darlığı şikayetleri yaşadı. Akkuş’a bu süre içerisinde kanser, Akdeniz anemisi ve tifo teşhisleri konuldu. Akkuş tedavi olamadan geçirdiği sürenin sonunda geçtiğimiz günlerde evinde fenalaştı. 112 acil servis ekipleri tarafından Memorial Dicle Hastanesi’ne kaldırılan Akkuş’a ilk etapta kardiyoloji tarafından kalp yetersizliği, pulmoner emboli tanıları ve yapılan tahlillerin ardından hipofiz yetmezliği teşhisi konuldu. Memorial Dicle Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Akkuş, uygulanan tedavi sonrası sağlığına kavuşarak taburcu oldu. 20 yıldır anlaşılamayan sorunun, beynin altındaki fasulye büyüklüğündeki organ olduğunu öğrenen Akkuş, “Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum” dedi. Halsizlik, düşük tansiyon, baş ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle koma durumunda Memorial Dicle Hastanesi’ne kaldırılan Fesih Akkuş, yaşamsal fonksiyonları durmak üzereyken, endokrinoloji uzmanı Doç. Dr. Deniz Gökalp’in müdahalesiyle hayata döndü. 20 yıl sonra sağlığına kavuşan Fesih Akkuş, tedavi olmak için çalmadık kapı bırakmadığını ancak sonunda ölümle burun buruna geldiğini söyledi. Ailesinin de hastalığından çok etkilendiğini dile getiren Akkuş, “Hayatımı kabusa çeviren bu hastalıktan kurtulduğum için çok mutluyum. Bana 20 yılda kanser, tifo, Akdeniz anemisi teşhisleri konuldu. Ancak hiçbiri bendeki belirtilerin nedeni olan hastalıklar değildi. Meğer bütün sorunlarım küçük bir organdan kaynaklanıyormuş. Dr. Deniz Bey'in bir bakışta hastalığımı anlaması benim için büyük bir şanstı. Şu an kendimi sağlıklı ve mutlu hissediyorum. Sanki yeniden doğmuş gibiyim” diye konuştu.


“ÖLÜME NEDEN OLABİLİR”
Hipofiz yetmezliği nedenleri arasında beyin ve hipofizde görülen tümörler, kafa travması, enfeksiyonlar, vasküler nedenler, baş bölgesine radyasyon maruziyeti ve özellikle doğum sırasında kadınların aşırı kan kaybetmesine bağlı olarak oluşan hipofiz nekrozu gibi nedenlerle görülebileceğini belirten Doç. Dr. Deniz Gökalp, “Hipofiz yetmezliği ender olarak görülür. Çok çeşitli klinik tablolarda kendini gösterebilir. Belirtileri halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, anemi gibi nonspesifik belirtiler olduğundan başka hastalıklarla kolay karışabilmekte ve tanısı gecikmektedir. Şiddetli hipofiz yetmezliği tablosu ile birlikte koma hali ve ölüme yol açabilir. Tedavi edilmeyen hipofiz yetmezliği hastalarında normal bireylere göre ölüm oranı 2-3 kat arttığı görülmüştür” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.