‘2022 yılı Zerzevan yılı olsun’

‘2022 yılı Zerzevan yılı olsun’
Kısa adı DİTAV olan Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, 2022 yılının ‘Diyarbakır Zerzevan yılı’ olması için çalışma başlattı.

TİGRİS HABER - Bu konuda duyarlılık oluşturmak, ilgili ve yetkilileri harekete geçirmek isteyen Vakfın Diyarbakır şubesi, bir de deklarasyon yayınlayacak.  

Sosyal medyada kampanya

Romalıların son garnizonu olarak bilinen Zerzevan kalesi ve yerleşim alanının uluslararası bilinirliğinin artırılması ve dünya mirası özelliğinin daha çok yansıtılması için yapılan çalışmalara katkı sunmak isteyen DİTAV Diyarbakır şubesi, daha çok turistin ziyaretini sağlamak için 2022 yılının Zerzevan yılı ilan edilmesi yönünde çalışmalar başlattı. Bu konuda görseller hazırlayan DİTAV, sosyal medyada konunun kampanyaya dönüşmesini sağlayacak çalışmalar da yapacak. DİTAV, basından ve STK’lardan bu çalışmaları için destek talebinde bulunacak.

Kentin Ticaret ve turizmi canlansın

Zerzevan kalesinin Diyarbakır il sınırları içinde olması nedeniyle turizmin harekete geçirilerek, canlandırılmasına katkı sunacak çalışmalar başlatan DİTAV, Çarşamba günü Demir otelde düzenleyeceği bilgilendirme toplantısında, 2022 yılının zerzevan yılı ilan edilmesi konusunda bir deklarasyon yayınlayarak, STK’lardan ve kent bileşenlerinden kampanya için destek talebinde bulunacak. DİTAV Şube Başkanı Erhan Akalınlar, amaçlarının kentin ticaret ve turizm potansiyeline destek sağlamak olduğunu ifade etti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.