23 Nisan’da çocuk yazardan imza günü

23 Nisan’da çocuk yazardan imza günü
Henüz 14’ünde Diyarbakırlı genç bir okur ama aynı zamanda çiçeği sahiden burnunda yazar, minik okurlarına eğlenceli bir öykü anlatıyor. Genç öykücü 'Mutlu Çayır Sakinleri'yle ilk kez okur olmaktan çıkıp yazın dünyasına geçmiş oluyor.

Tigris Haber - Genç yazar doğayı, hayvanları, yaşadığı kent Diyarbakır'ın tarihini, surlarını, meydanlarını hayvanların gözüyle öyküye sindirmiş. Onları konuşturarak fabl örneği yaratmış.

Çocuk dünyasını hayvanlar alemiyle harmanlayan öykücü, öyküsünü çocukların renkli rüyalarıyla sonlandırmış. Neşeli, umut dolu, paylaşımla oluşturulmuş bu öykünün çizimlerini de öykücünün yakın arkadaşı Jiyan Güneş yapmış, Polat ve Heja'da katkılarını esirgememiş. Bu bakımdan olsa gerek tüm çocukların kendi çocuk dünyalarından keyif alacağı bir ürün çıkmış ortaya.

2016 yılında henüz 11’inde ve 5.sınıf öğrencisi iken yayınlattığı kitabının mutluluğunu kendi okullarında ve başka okullarda yaptığı imza günleriyle diğer çocuklarla da paylaşmış.

“Mutlu Çayır Sakinleri” 2. Baskısı ile bugün 23 Nisan çocuk bayramı gününde 14.00-16.00 saatleri arasında yayın ağacı kitapevinde yazarı Ronya Laleş’in söyleşi ve imzası ile okurlarıyla buluşacak.

Berçem Kartal Altunakar/ Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.