27 yıl geçti, faili bulunmadı

27 yıl geçti, faili bulunmadı
Diyarbakır’da 27 yıl önce öldürülen gazeteci yazar Musa Anter  vurulduğu yerde anıldı.

Gazeteci yazar Musa Anter, katledilişinin 27'inci yılında Diyarbakır’ın Seyrantepe Mahallesinde vurulduğu yerde anıldı.

HDP’li milletvekillerinin de katıldığı törene Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi sözcüsu Hakkı Boltan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve gazeteciler katıldı.

musa-anter.jpg

Anma töreninin yapılacağı alanda polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölgede zırhlı araç ve TOMA'lar konuşlandırıldı. Ara sokaklar başta olmak üzere anmanın yapılacağı alana çıkan tüm yollarda polis zırhlı araçlarla yerini aldı.

Kalabalık kitle Musa Anter Anıtı önünde toplandı. Ellerinde Musa Anter’in fotoğrafları dışında, bölgede farklı tarihlerde katledilen diğer Kürt gazetecilerin fotoğrafları da vardı. Polis bu fotoğrafları tek tek incelemeye aldı.

Bu fotoğrafların kimlere ait olduğu ve taşınıp taşınmaması konusunda uzun süren tartışma yaşandı. Ardından kitle ellerinde fotoğraflarla Musa Anter Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Polis ise açıklama yaparken taşınan fotoğrafların kimlere ait olduğunu isimlerinden araştırdı. Fotoğrafları taşınan gazetecilerin isimlerini internetten aradı. Ayrıca ellerindeki isim listesi ile karşılaştırdı. Fotoğrafları taşınan gazetecilerin isimlerinden GBT kontrolü yaptı. Fotoğrafları taşıyanları kamera ile kayıt alltına aldı.

Yapılan açıklamanın ardından kitle Musa Anter'in katledildiği sokağa doğru yürüdü. Sloganlarla ara sokaklarda yürüyen kitle, Apê Musa'nın katledildiği noktaya karanfil bıraktı. (Kaynak: artıgerçek)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.