3 BDP'li 'KCK Kent Mahkemesi kurmak' iddiasıyla tutuklandı

3 BDP'li 'KCK Kent Mahkemesi kurmak' iddiasıyla tutuklandı
Siirt, Diyarbakır ve Batman'da 3 gün önce gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına 7 kişiden 3'ü sevk edildikleri nöbetçi mahkemece "KCK Kent Mahkemesi kurmak" iddiasıyla tutuklandı.

Siirt, Diyarbakır ve Batman'da 3 gün önce gerçekleştirilen baskınlarda "KCK Kent Mahkemesi kurmak" iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi Siirt Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Savcılığı'na sevk edildi. Öğlen saatlerinde savcılıkta ifadeleri alınmaya başlanan BDP Genel Merkez çalışanları Mahsum Baday, BDP Genel Merkez Siyaset Akademisi Eğitim Komisyonu üyesi Kinyas Şimşek ile BDP üyesi ve müteahhit Ahmet Dayanan ve oğlu Cengiz Dayanan savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Aram Yayınevi çalışanı Hüseyin Carüş, BDP PM üyesi Mahir Bekleviş ve BDP Genel Merkez çalışanı Sıdık Eren ise, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. BDP'liler çıkarıldıkları mahkemece "KCK Kent Mahkemesi kurmak" iddiasıyla tutuklandı. 

Soruşturma ve tutuklama konusu olan "KCK Kent Mahkemesi kurulması" suçlamasının ise, serbest kalan Müteahhit Ahmet Dayanan ve 3 oğlu ile Eruh Belediye Başkanı Melih Oktayı arasında bir tartışma sonrası yaşanan kavgada tarafları barıştırması için BDP'lilerin devreye göstermesine dayandırıldığı öğrenildi. Söz konusu olay nedeniyle tutuklanan 3 BDP'linin Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.