3 çocuk bir kadın ve yaşamak için hiçbir şey 'yok'

3 çocuk bir kadın ve yaşamak için hiçbir şey 'yok'
Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi'nde tek göz bir odada tüm imkansızlıklara rağmen 3 çocuğu ile yaşama direnen Fatma Yok, Tek odalı evinde 3 ayda bir yapılan 180 TL'lik yardım ile yaşama tutunmaya çalışıyor.

Diyarbakır Üç çocuğu ile tek başına kalan genç kadının geçmişi de tam bir dram. Kuma olarak zorla evlendirilen daha sonra eşini hastalıktan dolayı kaybeden Fatma Yok, hem bir kadın olarak hem de bir anne olarak bu zor şartlarda çocuklarıyla birlikte banyo ve mutfağı bulunmayan, temizlik ve hijyen koşullardan yoksun bir evde yaşam savaşı veriyor.

Zorla evlendirilen Yok, hayatı boyunca bir çok zorlukla karşılaştığını belirterek, "Çocuklarımla yapayalnız kaldım. Çocuklarıma hem anne hem baba oldum. Her gün yeni bir sorunla karşılaştım. Küçük oğlum Baver'in kimliği yoktu. Kimliğini çıkarmak istedik ancak çıkaramadık. Hem resmi nikahım yoktu hem de eşim vefat ettiği için oğluma kimlik vermediler. En son çare olarak oğluma kimliği babamın üzerinde ve soyadıyla çıkardık. Diğer çocuklarımın soy ismi Karakoyun. Baver'i okula gönderdim ancak öğretmeni 25 TL kırtasiye parası istedi. Bu parayı ödeyemedim ve öğretmen de 'bu parayı nasıl veremiyorsun' diye bana bağırdı. Ben de artık Baver'i okula göndermedim. Her gün 'anne ben ana sınıfına gitmek istiyorum' diyor. Ancak gönderemiyorum çünkü buna durumumuz yetmiyor" diye belirtti. 
 

Şu an oturdukları evin komşuları tarafından kendilerine verildiğini söyleyen Yok, "Bu evde yaşamak gerçekten çok zor. Ne sıvası ne badanası var. Nemli ve rutubetli. Yatmaya bile korkuyoruz. Geceleri karınca, böcek, fare var. Banyo yok diye çocuklarımı lavaboda banyo yaptırıyorum. Mutfak olmadığı için yemeklerimi küçük kilerde yapıyorum. Bu şekilde bir evde kalmanın hiç sağlıklı olmadığını biliyorum ama yapacak bir şeyimiz olmadığı için katlanıyoruz. Tek dileğim çocuklarımla güzel bir evde insanca yaşamak" dedi. Bugüne kadar kendilerine destek olmaları için birçok kuruma başvurduğunu söyleyen Yok, tüm başvurulardan olumsuz cevap aldığını kaydetti. Yok şöyle devam etti: "Kimse Yok mu Derneği'ne gittim destek için başvuruda bulundum. 'Evine bakıp ona göre yardım edeceğiz' dediler ama şimdiye kadar kimse gelmediği gibi herhangi bir yardım da yapılmadı. Tek gelirimiz çocukların okul parası. O da üç ayda bir verilen 180 TL. Bu parayla bir şey yapamıyorum zaten. Su param 80 TL geldi ödeyemedim diye şimdi bin TL oldu. Her gün yeni bir sorunla karşı karşıya kalıyorum artık benim de takatim kalmadı. Tek dayanağım çocuklarım. Başka da bir şeyim ve kimsem yok." Yok, kendilerine destek elinin uzatılmasını bekliyor. 

3-cocuk-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.