3 yıl sonra deplasmana gidecek olan Amedspor’lu taraftarlar: Çok mutluyuz

3 yıl sonra deplasmana gidecek olan Amedspor’lu taraftarlar: Çok mutluyuz
Amedspor taraftarlarına yönelik 3 yılı aşkın süredir devam eden deplasman yasağı kaldırıldı. Taraftarlar, Manisa deplasmanında tribüne girebilecek. Karşılaşma öncesi Amedsporlu taraftarlar Tigris Haber’e konuştu. Taraftar liderleri, maç öncesi olası provokasyonlara karşı uyarıda bulundular. 

Harun Aytulun-Berçem Kartal/özel

Tigris Haber- Amedspor taraftarlarına yönelik 3 yılı aşkın süredir devam eden deplasman yasağı kaldırıldı. Taraftarlar, Manisa deplasmanında tribüne girebilecek. Karşılaşma öncesi Amedsporlu taraftarlar Tigris Haber’e konuştu. Taraftar liderleri, maç öncesi olası provokasyonlara karşı uyarıda bulundular. 
Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor’a 3 yılı aşkın süredir uygulanan deplasman maçlarındaki taraftar yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırılması kentte sevinçle karşılanırken, 3 yıl sonra deplasman maçına gidecek olan Amedspor taraftarları Tigris Haber’e konuştu. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Amedspor Direniş Taraftarı Dernek Başkanı Ramazan Tugay, Amedspor’un TFF bünyesinde kurulan bir takım olduğunu hatırlatarak, “Bizde bu futbol takımının taraftarıyız ancak yaklaşık 65 haftadır farklı gerekçelerle deplasmana gidemiyoruz. Deplasman engelleri güvenlik gerekçesiyle oluyordu. Şunu sorgulamak gerekir, metropol kentlerde bu güvenlik sağlanıyor da bizim güvenliğimiz neden sağlanamıyor?. Bunu hayretler içinde izliyorum. Amedspor taraftarına ülkenin vatandaşı değilmiş gibi muamele yapılıyor. Ama bu yasaklar bizi hedefimizden ve direnişimizden vazgeçiremez. Amacımız, kardeşliği, barışın, sevginin korunması adına mücadele etmektir. Türkiye Futbol Federasyonu tabelasından spor barış sevgi kardeşlik yazıyor, ama maalesef bu icraata dökülmüyor” şeklinde konuştu. 

Provokasyonlara dikkat

harun-amed.jpg

Yasak nedeniyle 65 haftadan bu yana takımlarını destekleyemediklerini kaydeden Tugay, “Pazar günü  Manisa deplasmanına gideceğiz. Buradan Manisaspor kulüp başkana girişimlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu hafta takımımızı destekleyeceğimiz için çok mutluyuz. Direniş Derneği olarak maç gününde orada olacağız. Ancak seçim nedeniyle bazı provokasyonların olabileceğini duyduk. Bu nedenle birçok otobüs seferini iptal ettik. Bir kısım kardeşlerimizi otobüsle, bazılarını da uçakla gönderme kararı aldık.

Barış ve kardeşlik içinde geçsin

İstiklal marşı okunurken Amedspor taraftarının ayağa kalkmadığı gerekçesiyle suçlandığını belirten Tugay, “Şunu söylemek isterim bizim ne istiklal marşı ile nede bayrakla bir problemimiz yok. Bayrakta bizim bayrağımız marşta bizim marşımız. İstiklal marşının yazarı da Diyarbakırlı, bunu da belirtmek isterim. Bu ithamları bize yakıştıranların bayrak ve marşa saygısızlık ettiğini görüyoruz. Bunlara hiç bir zaman tolerans tanımayacağız ve fırsat vermeyeceğiz. Bizim tek sloganımız barış ve kardeşliktir. Buradan bütün taraftarlara sesleniyorum, sahada veya türbinlerde birileri provokasyona kalkışabilir. Taraftarların bu oyuna gelmemelerini istiyoruz. Pazar günü oynanacak maçın barış ve kardeşlik içerisinde olaysız bir biçimde oynanmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Hep dışlandık, bu karar umut oldu

Amedspor kadın taraftarlardan Mizgin Nazlıer ise, işlere nedeniyle deplasmana gidemeyeceğini belirterek, “Bu maça gidebilseydim benim için en güzel hediye olacaktı. Gidecek olan arkadaşlarımız çok heyecanlı ve günler öncesinden planlar yaptılar. Bu karar bizim için büyük bir sürpriz oldu. Gideceğimiz için çok mutluyuz. Deplasmana gitmeyi hayal olarak görüyorduk artık. Takımımızı dışarıda desteklemek çok büyük bir mutluluk. 65. yasaktan sonra bu bizim için çok büyük bir sevinç. Çünkü hep dışlandık bu yasağının kalkması bizim için umut oldu” ifadelerini kullandı. 
Her şeye rağmen mutluyuz

Melek Kardaş adlı kadın taraftar da, “65. yasaktan sonra gidebilmemiz çok güzel. Ama bazı nedenlerden dolayı herkes gidemiyor. Her şeye rağmen mutluyuz. Keşke bütün dernek olarak gidebilseydik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.