3 yıldır elektrik yolu gözlüyorlar!

3 yıldır elektrik yolu gözlüyorlar!
Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Çayköy Mahallesi küme evleri bölgesindeki 16 hane, 3 yıldır elektriksiz yaşıyor. Elektrik dağıtım şirketiyse, vatandaşların karanlık mağduriyetine kayıtsız.

TİGRİS HABER - Ergani ilçesi Çayköy Mahallesi küme evleri bölgesindeki 16 hanenin sakinleri, evlerine elektrik çekilmesi için 3 yıl önce başvuruda bulundu. Başvuruyu 3 yıl önce yapmalarına karşın elektrik dağıtım sistemi kurulmadığını söyleyen vatandaşlar, “Geceleri karanlıktayız. Gaz lambası, mum ve lüksle aydınlattığımız evlerimizde buzdolabı, televizyon ve çamaşır makinesi kullanılmıyor. Öğrencilerimiz mum ışığında ders çalışıyor” dediler.

Çiftçilikle geçimleri sağlayan vatandaşlar, zor koşullarda yaşamlarını sürdürürken, mum ışığında ders çalışan öğrenciler ödevlerini bir sonraki güne yetiştirmekte zorlanıyor. Evlerinde elektrik tesisatı olmasına karşın DEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi'nin 1 kilometre mesafedeki yerleşim yerinden evlerine dağıtım sistemi kurmadığını belirten vatandaşlar, devlet yetkililerden destek bekliyor.

"DEDAŞ bizi ciddiye almıyor"

Çayköy mahalle sakinlerinden Murat Turgay, durumlarını şöyle izah etti: “Cumhurbaşkanımız, köyünüze geri dönüş yapın. Dağın tepesine ev yapın elektrik gelecektir dedi. O söze dayanarak bende, Marmaris’te her şeyimi sattım, geldim buraya. Evimi yaptım, hayvanlarımı aldım. Biz 2019 yılından beri burada elektriksiz ve susuz kalıyoruz. Küme evlerinde 16 abone olmamıza rağmen, DEDAŞ bizi ciddiye almıyor. Her gittiğimizde 5-10 gün bizi oyalıyorlar. CİMER’e, Valiliğe ve ilçe kaymakamlığına dilekçeler yazdık ama hiç bir sonuç alamadık. Buradaki arkadaşlarımız hayvanları alıp gittiler. Öğrencilerimiz şuan ders bile yapamıyorlar. 21'inci yüzyılda dağa, bayıra elektrik götürülürken bize hala elektrik gelmedi. Televizyon ve buzdolabı çalıştıramıyoruz. Her şeyden bihaber yaşıyoruz. Biz yetkililerden sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.”  (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.