41 avukata 82 yıl hapis istemi

41 avukata 82 yıl hapis istemi
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar ve yeni başkanı Cihan Aydın’ın da aralarında bulunduğu toplam 41 avukat hakkında, "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle dava açıldı.

Tigris Haber- Diyarbakır’da görülen KCK-Türkiye yapılanması davasında, 5 yıl önceki bir duruşmada, mahkeme heyetini protesto ederek salondan ayrılan 41 avukat hakkında, 5 yıl sonra dava açıldı. "Görevi kötüye kullanmakla" suçlanan avukatların 82 yıl hapsi isteniyor.

 

Diyarbakır’da 3 Şubat 2014 görülen KCK-Türkiye Ana Davası duruşmasında, sundukları bir çok talep mahkeme tarafından gerekçesiz olarak reddedilen, 30’u Diyarbakır, kalanları ise Ankara ve Batman barolarına kayıtlı toplam 41 avukat, alkışlarla protesto ederek duruşma salonundan çıktı.

 

Protestoyla ile ilgili olarak Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar ve yeni başkanı Cihan Aydın’ın da aralarında bulunduğu toplam 41 avukat hakkında, "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianame, Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

 

Mahmut Oral'ın Cumhuriyet'te yer alan haberin egöre, Diyarbakır 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyada “41 avukatın, duruşma salonunu terk etmek suretiyle müdafilik görevlerini yerine getirmeyerek, yargılamanın sürüncemede kalmasına sebebiyet verdikleri ve görevi kötüye kullandıkları” belirtildi. İddanamede, 41 avukatın 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.