5 termik santral tamamen, 1'i kısmet kapatılacak

5 termik santral tamamen, 1'i kısmet kapatılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre Kanunu gereği 5 termik santralin (Afşin, Seyitömer, Tunçbilek, Kangal, Çatalağzı) tamamen, 1 termik santralin (Soma) ise kısmi olarak kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kurum, 2019 sonuna kadar çevre mevzuatına aykırı ne kadar termik santrallerin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 Termik santral tamamen, 1 termik santral kısmi olarak kapatıldığını belirten Kurum, incelenen 7 termik santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi verildiğini, 3 santralin ise gerekli çevre izinlerini aldığını duyurdu.

afsin-termik-santrali.jpg

Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santrallerinin tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatıldığını kaydeden Kurum, Soma'da ise özel bir durumun söz konusu olduğunu bildirerek "Mevcut termik santralden 12 bin konut ısınma ihtiyacını karşılıyorlar. Aldığımız kararla Soma Termik Santralinin 4 ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca müsaade edilecek" dedi.

Kurum ayrıca, "Kapatılan termik santrallerin yönetimleri, gerekli çevresel yatırımları tamamlamadıkları sürece faaliyete geçmelerine izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.