50 kişi daha açlık grevine başladı

50 kişi daha açlık grevine başladı
HDP Diyarbakır il binasına yapılan gözaltı operasyonlarının ardından 50 kişi daha açlık grevine başladı

Tigris Haber- Diyarbakır’da Açlık grevine giren HDP milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’e destek için açlık grevine giren kadınlara operasyon yapılmış ve 25 kadın gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır’ın ardından Batman ve Van’da da aynı amaçla HDP il binalarına operasyonlar yapılmıştı.

 

HDP yaptığı açıklama ile gözaltılara tepki ve Leyla Güven’e destek amacıyla yeni bir açlık grevi eylemi başlatıldı. Açlık Grevine 50 kişi girdi.

 

Açlık grevine girenler adına açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun şunları söyledi:

 

Bildiğiniz gibi Diyarbakır E Tipi cezaevinde tutuklu bulunan Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven 35 gün önce Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecriti protesto etmek için açlık grevine başlamıştır.

 

Leyla Güven’in tecrite, baskılara ve soykırımcı politikalara karşı başlattığı bu açlık grevine sahip çıkmak, taleplerinin taleplerimiz olduğunu güçlü bir biçimde haykırmak için bizler de HDP vekilleri olarak faklı illerde açlık grevlerine başladık. Ancak, önce Mersin ve Urfa HDP İl Binalarımız, daha sonra ise Amed, Batman ve Van İl Binalarımız yüzlerce polis tarafından basıldı, açlık grevine giren annelerimiz yerlerde sürüklendi, onlarca arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. İl binalarımız arama adı altında talan edildi, pankartlarımız zorla duvarlardan söküldü.

 

Sayın basın emekçileri,

 

Son 1 aydır diğer illerde olduğu gibi HDP Amed il binası da kolluk kuvvetleri tarafından hiçbir gerekçe sunulmadan ve yasal bir dayanağı olmadan kuşatma altına alınmıştır. Bu hukuksuzluk tüm ülkenin gözü önünde açık bir biçimde yaşanmaktadır. Yerel seçim startı verdiğimiz günden itibaren il ve ilçe yöneticilerimiz, parti üyelerimiz, kadın ve gençlik çalışanlarımız üzerindeki baskı ve tutuklamalar en üst düzeye çıkmış durumdadır. Demokratik ve adil bir yerel seçim olması durumunda gasp ettiği belediyeleri kaybedeceğini anlayan AKP hükümeti il binasına giriş çıkışları kontrol altına alarak ve polis baskınları yaparak hem halkı hem de üyelerimizi sindirmeye çalışmaktadır.

 

Aynı şekilde, Leyla Güven’in başlattığı açlık grevini sahiplenen TJA’lı kadınları gözaltına alması da, bu barbarlığa karşı içimizdeki öfkenin ve mücadelenin büyümesinden ve dalga dalga yayılmasından duyduğu korkudan kaynaklanmaktadır.

 

Leyla Güven’in Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecriti protesto etmek için başlattığı açlık grevi eylemi 35. Gününe girerken, bugün HDP Amed İl Binası’nda 50 arkadaşımız yeniden 3 günlük açlık grevine başlayacaktır.

İktidarın zor ve inkar politikalarına karşı cevabımız bu olacaktır. Her geçen gün daha da artacağız. Onlar baskı uyguladıkça biz daha da güçleneceğiz. Onlar baskı uyguladıkça biz daha da çoğalacağız. Leyla Güven’in birkaç gün önce söylediği gibi: “Bu mücadelenin kazananları bizler olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.