500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek projesi başlıyor

500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek projesi başlıyor
Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Kayapınar İlçesindeki park ve bahçelerde kullanılmak ve ilçemize bağlı köylerdeki çiftçilerimize destek olmak amacıyla 500 bin adet fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üreteceklerini açıkladı.

 

Proje ile ilgili olarak hafta sonunda proje ekibi ile bir araya gelen Balcı, Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleri ile Kayapınar Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden oluşturulan proje ekibinin, bir önceki yıl 5500 fidan ve 290 bin adet mevsimlik çiçek üretilen fidanlığın kapasitesini artıracaklarını ifade etti.

Kurulan proje ekibinin üreteceği süs bitkisi fidanı ve mevsimlik çiçekleri Kayapınar İlçesindeki park ve bahçelerin yeşillendirmek için kullanılacağını, meyve fidanlarını ise kırsal mahallelerdeki ilçe çiftçisine destek olmak için dağıtmayı amaçladıklarını vurgulayan Balcı, “500 Bin Fidanı (Badem, Fıstık, Kayısı, Şeftali, İncir, Mavi Servi, Çınar, Dış Budak, Akçaağaç, Tespih, İğde, Ihlamur) ve 2 Milyon Mevsimlik Çiçeği (Kadife, Petunya, Pervane, Mine, Zinnia, Celosia, Lale, Sümbül) kendimiz üreteceğiz. Proje ekibimiz ile birlikte yapılması gereken tüm çalışmalar ile ilgili yol haritamızı belirledik. İlk etapta fidanlığımızın tüm eksikliklerini tamamlayacak ve üretime başlayacağız. Bu proje ile Belediye olarak herhangi bir gelir elde etmeyi değil, belediyemize ait olan ancak şuan atıl durumda bulunan ve vatandaşlarımızın yoğun olarak hizmete açılmasını talep ettiği park ve bahçelerimizi yeşillendirmeyi planlıyoruz. Üretilecek bir kısım meyve fidanını ise kırsal mahallelerimizdeki çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacak ve köylerimizde de ağaçlandırma konusunda bir bilinç oluşturma çabası içerisinde olacağız.” dedi

Projeyi çok önemsediğini ve her aşaması ile bizzat ilgilendiğini belirten Balcı, Ülkemizi, Diyarbakır’ı ve Kayapınar’ımızı çok sevdiğini, bu proje ile üretilecek fidan ve çiçeklerin Ülkemizin ve Diyarbakır’ımızın börtüsüne-böceğine, kurduna-kuşuna, havasına-suyuna ve hepsinden önemlisi insanlığa ve gelecek kuşaklarımıza fayda sağlayacağını ifade ederek, projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.(Kaynak:Kayapınar Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.