58 yaşında, 20 yıldır çekçekçilik yapıyor

58 yaşında, 20 yıldır çekçekçilik yapıyor
20 yıldır tarihi Sur ilçesinde çek çekle yük taşıyan 58 yaşındaki Mehmet Uçacak, yaşadığı hayat şartlarından şikâyetçi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - 20 yıldır tarihi Sur ilçesinde çek çekle yük taşıyan 58 yaşındaki Mehmet Uçacak, yaşadığı hayat şartlarından şikâyetçi. Ailesinin geçimini sağlamak için sabahtan akşama kadar yük taşıdığını söyleyen Uçacak, “Benim hayatım hep ekmek kavgasına sahne oldu” diyor.

Mehmet Uçacak 58 yaşında, 20 yıldır tarihi Sur ilçesinde bulunan Çarşiya Şewiti (Yanık Çarşı) çekçek arabasıyla yük taşıyor. Diyarbakır sokaklarında yaz kış demeden kilolarca yük taşıyarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde çekçek arabasını alan Uçacak, akşama geç saatlere kadar çalışıp 7 kişilik ailesine bakıyor.

Hayatım hep yük taşımakla geçti

Yaşamı boyunca hep ağır yük taşıdığını ifade eden Mehmet Uçacak, şunları söylüyor; “Bu iş gerçekten çok zor bir iş, hayatım hep yük taşımakla geçti. Artık elim ayağım tutmuyor. 58 yaşındayım, ama hayatım o kadar zor geçiyor ki, beni gören 70 yaşında olduğumu sanır. 7 kişilik aileyiz, çocuklarımı okutuyorum. Hem evin ihtiyaçlarını hem de çocuklarımın okul masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Uzun yılardır bu işi yapıyorum. Hayat şartları herkes için zor ama bizim gibiler için daha zor. Sigorta yok, tatil yok, düzenli bir gelir yok. Bu şatlarda yaşam mücadelesi veriyoruz.”

Mecbur olmasam bu işi yapmam

Zorlaşan hayat şatlarından dolayı ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Uçacak, “Bu işin çok zorluğu var, mecbur olmasam bu işi yapmam. Bazen yük taşımaktan her tarafım ağrıdığı için gece uyumadığım zamanlar oluyor. Bu işten dolayı bel fıtığı ameliyatı oldum, bu işi yapmam yasak, ama geçim derdi olduğu için yapacağım başka bir iş yok. Hayat şartları yoksullar için her zaman aynıdır. Neye mecbursan onu yapmak zorundasın” diyor.

Yemek yemediğim zamanlar bile olur

Günlük kazancının 100 ila 200 TL arasında değiştiğini belirten Uçacak, “Bazen çok güzel iş oluyor para kazanıyorum, bazen de hiç iş olmuyor, eve siftahsız dönüyorum. Gündüz yemek yemediğim zamanlar bile oluyor. Para kazanmasak eve ekmek götüremiyoruz. Benim hayatım hep ekmek kavgasına sahne oldu” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.