7 bin oy alan Seydaoğlu’ndan teşekkür mesajı

7 bin oy alan Seydaoğlu’ndan teşekkür mesajı
Yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden bağımsız aday olan eski Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu teşekkür mesajı yayımladı.

Diyarbakır’da, kesin olmayan sonuçlara göre HDP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Mızraklı, oyların yüzde 62,96’sını alarak başkan seçildi. AK Parti’den Diyarbakır’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cumali Atilla da oyların 31,02’sini aldı. Saadet Partisi adayı Fesih Bozan yüzde 2,02, CHP’nin adayı Veysi Aghan yüzde 1,84, bağımsız aday Sebgetullah Seydaoğlu 0,78, DSP adayı Ali Artun 0,57 ve diğer adaylar da 0,55 oy aldı.

Toplumsal barışa katkı sağlayacağım

Seçimlerin ardından teşekkür mesajı yayımlayan Seydaoğlu, “31 Mart tarihinde yapılan yerel  seçimlere 8 parti katılırken, Diyarbakır Büyükşehir Başkanlığına 5’te bağımsız aday katıldı. Bağımsız adaylar arasında 7 bin dolayında oy aldım. Diyarbakır’da 50 bin geçersiz oy bulunmakta. Geçersiz oylar genelde kırsal alanda yaşandı, bunların çoğu da bana verilen oylar. Merkez 4 ilçe, Eğil ve Dicle  ilçelerinde itirazlarda bulundum. Şuan sayım sonucunu beklemekteyim. Bu şartlar altında tek başıma 13 parti ve bağımsız aday arasında 5. sırada bulunmaktayım. Bütün parti ve bağımsızlar tüm ilçelerde seçime girdikleri halde ben sadece merkezde seçime girdim. Şahsıma oy verenlere ve Diyarbakır  halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman için halkımın yanında olacağım. Bu bölgenin koşuları ve gerçekleri arasında gelecekte toplumsal barışa katkım olacağının mesajını almış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum