7 Köy için yapılan hastanenin doktoru yok!

7 Köy için yapılan hastanenin doktoru yok!
Muş'un 2 bin 500 nüfuslu Bostankent köyünde bir yıl önce yapılan ve 7 köyün yararlanması beklenen Aile Sağlık Merkezi'ne doktor gönderilmiyor

Muş merkeze bağlı Bostankent köyünde Sağlık Bakanlığı tarafından bir yıl önce yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi'nde doktorların bulunmaması nedeniyle yurttaşlar bir türlü tedavi göremiyor. Kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta olan ve 2 bin 500 yüz nüfusa sahip olan 300 haneli Bostankent köyünde su ve elektrik sorununun yanı sıra bir de sağlık ocağı olduğu halde sağlık sorunu yaşanıyor. Yakın olan 7 köyünde sağlık sorunlarını gidermesi beklenen Bostankent Aile Sağlığı Merkezi boş binadan öte bir anlam ifade etmiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Bostankent Aile Sağlığı Merkezi'ne gönderilen doktorlar en fazla bir ay kalırken, kışın ağır geçtiği bölgede yurttaşlar ise şehir merkezine gitmekte güçlük çekiyor. 

'Eşim yolda doğum yaptı, çocuğum öldü' 

700 öğrencisi bulunan Bostankent İlk ve Ortaokulu'na gribal enfeksiyon salgınından dolayı 250 öğrenci okula devam edemezken yurttaşlar yetkilileri göreve çağırıyor. Muş İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililere aktardıklarını ancak bir çare bulunamadığını belirten yurttaşlar, duyarsızlığa isyan ediyor. Köy sakinlerinden Ali Rıza Tekin, 5 çocuğunun hasta olduğunu belirtti. Tekin, bölgedeki 7 köyün burada bulunan Aile Sağlığı Merkezi'ne bağlı olduğu; ancak doktor olmadığından dolayı kimsenin bu kurumdan faydalanamadığını dile getirdi. Tekin, "Doktor olmadığı için geçen ay eşim yolda doğum yaptı ve çocuğum öldü. Bunu vicdanları nasıl kabul ediyor?" diye konuştu.

'Doktor göndermeyecekseniz niye yaptınız?' 

Kasım Elgün ise doktorların bölgenin yaşam koşullarını göze almadıkları için Bostankent Köyü'nde görev yapmak istemediklerini belirterek, "Madem doktor göndermiyorlar, neden 3 katlı Sağlık Ocağı yaptılar?" diye sordu. Çocuklarının hepsinin hasta olduğunu belirten Elgün, duyarlılık beklediklerini söyledi. 

"Hastalarımız yolda ölüyor" diyerek doktorsuzluğa isyan eden Ayşe Elgün ise "Doktor yok, haliyle hepimiz hastayız. Yollar kapalı olduğu içinde doktora gidemiyoruz. Hastalarımız yolda ölüyor. Buna bir çare bulunsun artık" diye konuştu. 

Doktorlar istemiyormuş!

Konuya dair görüşüne başvurduğumuz Muş İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi ise Aile Sağlığı Merkezi'ne doktorların kendi istekleri doğrultusunda atama yapıldığını belirterek, doktorlar istemediği taktirde atama yapılmadığını aktardı. Memur olduğu gerekçesiyle ismini vermeyen yetkili doktorsuz hastane sorunu konusunda suçu hekimlere yükledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.