81 gün sonra cansız bedenlerine ulaşıldı

81 gün sonra cansız bedenlerine ulaşıldı
liç'teki madende toprak kayması sonucu diri diri gömülen işçilerden ikisinin cansız bedenlerine tam 81 gün sonra ulaşılabildi.

TİGRİS HABER - Erzincan'ın İliç ilçesindeki madende 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucunda toprağın altında kalan işçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz'ün cansız bedenlerine 81 gün sonra ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada bu acı olayla ilgili bilgi verdi.

Bayraktar, maden sahasında aralıksız devam eden arama çalışmaları sonucunda 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, diğer 5 madenciye ulaşmak için ekiplerin 7/24 çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

iki.webp

Bu trajik olayda hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Bayraktar, ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

13 Şubat'taki toprak kaymasıyla Anagold Madencilik'e ait Çöpler Madeni'nde 9 işçi toprağın altında kalmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve işletmeyi yönetenler de dahil olmak üzere 9 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.