90'dan 45 kiloya düştü

90'dan 45 kiloya düştü
Şanlıurfa'da yaklaşık 2 yıldır Bağırsak damarı tıkanan ve yemek yiyemediği için 45 kiloya kadar düşen Osman Karakaş (47) Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 2 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu.

Tigris Haber - Bağırsaklarını besleyen ana atar damarın ciddi anlamda tıkalı olduğu tespit edilen Karakaş, sorununun giderilmesinin ardından uzun süredir tüketemediği çiğ köfte ve lahmacunu yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor. HRÜ Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz:  "Yaptığımız kontrollerde bağırsağı besleyen ana damarlardan çölyak arterinin yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu belirledik. Bağırsakları besleyen damara stent takmaya karar verdik. Yaptığımız operasyonla hasta sağlığına kavuştu"

 Osman Karakaş:  "Yemek yiyemediğim için kilo vermeye başladım. 45 kiloya düştüm dişlerimin bir çoğu da döküldü"

Kent merkezinde konukevi işletmeciliği yapan Karakaş, yaklaşık 2 yıl önce karın bölgesinde şiddetli ağrılar yaşamaya başladı. Her yemek yedikten sonra ağrı çektiği için yemek yeme fobisi yaşayan Karakaş, zamanla kilo kaybederek 90 kilodan 45 kiloya düştü.

Kentteki ve çevre illerdeki çeşitli hastanelere başvuran Karakaş'ın rahatsızlığına tanı konulamadı.Daha sonra HRÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin genel cerrahi kliniğine başvuran Karakaş'a yapılan tetkiklerde, bağırsakları besleyen ana atar damarın ciddi anlamda tıkalı olduğu tespit edildi.

Karakaş, Girişimsel Radyoloji Ünitesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kolu ve ekibi tarafından yaklaşık 2 saatlik bir operasyonla tıkalı bağırsak damarın açılmasıyla hayata geri döndü.

20190223_2_35090022_41948215.jpg

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada Karakaş'ın şiddetli karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu, yaptıkları tetkikler sonucunda bağırsaklarında bir sorun olduğunu belirlediklerini söyledi.

Hastanın uzun zamandır sadece sıvı gıdalarla beslendiğini, buna rağmen karın ağrısının geçmediğini anlattığını dile getiren Yılmaz, "45 kiloya kadar düşmüş. Yaptığımız kontrollerde bağırsağı besleyen ana damarlardan çölyak arterinin yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu belirledik. Bağırsakları besleyen damara stent takmaya karar verdik. Girişimsel Radyoloji Ünitesinde görevli arkadaşımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kolu yaptığı operasyonla, hastamız Karakaş'a stent taktı. Şu anda sorunsuz bir şekilde yemeğini yiyebiliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum