AB Başkanı Landrut’un Diyarbakır ziyaretine tepki

AB Başkanı Landrut’un Diyarbakır ziyaretine tepki
Avrupa Parlamentosu’nun eski Türkiye raportörü Kati Piri, Diyarbakır’ı ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’a tepki gösterdi. Piri, “Görüşmelerde HDP’lilere ait tek bir kare yok” dedi.

TİGRİS HABER- Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet Diyarbakır’a geldi. Kentteki tarihi mekânları gezen Başkan Meyer-Landrut, Dicle Nehri’nin üzerindeki 10 Gözlü Köprü’yü ziyaret ederken bir sokak sanatçısını dinlemeyi de ihmal etmedi.

Başkan tarihi 10 gözlü Köprü'ye hayran kaldı

delegasyon-ab-2.jpg

Siyasi parti ve STK temsilcileriyle görüştü

Meyer Landrut ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Vali yardımcısı Murat Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, HDP il eş başkanları Zeyyat Ceylan ve Gülşen Özer, BDP il eş başkanı Seval Gülmez, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve KAMER Vakfı başkanı Nebahat Akkoç ile görüştü. Yapılan görüşmelerde güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kati Piri tepki gösterdi

Meyer-Landrut’un Diyarbakır’daki ziyaretleri Avrupa Birliği Delegasyonu’nun Resmi Twitter Hesabından paylaşıldı. Ancak Meyer-Landrut’un HDP İl Eş başkanlarıyla yaptığı görüşmelerin sosyal medya hesabından paylaşılmaması Avrupa Parlamentosu’nun eski Türkiye raportörü Kati Piri’nin tepkisine neden oldu.

HDP neden yok?

Avrupa Birliği Delegasyonu’nun Resmi Twitter hesabını etiketleyerek Landrut’u eleştiren Kati Piri, “Bu nedir? AB büyükelçisi Meyer-Landrut Kürt şehirleri Van, Mardin ve Diyarbakır'ı ziyaret ediyor, ancak HDP ile tek bir fotoğrafta olmadığından emin olurken, AKP'li siyasetçilerle gururla fotoğraflarını paylaşıyor mu? Lütfen bu durumu açıklayın” tepkisinde bulundu. (İlyas AKENGİN)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.