AB Karabağ için devrede

AB Karabağ için devrede
Liderler seviyesinde İspanya’da yapılacak toplantıya Avrupa Birliği, Azerbaycan, Ermenistan, Fransa ve Almanya'nın katılacağı toplantı öncesinde yarın Brüksel’de ülke temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilecek.

TİGRİS HABER - AB Konseyi kaynaklarının da teyit ettiği gelişme üzerine, Başkan Charles Michel'in dış politika başdanışmanı Simon Mordue'nün, AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar'ın yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, Fransa ve Almanya'nın milli güvenlik danışmanlarıyla yarın Brüksel'de görüşmesi bekleniyor.

Son durumun değerlendirileceği toplantı ardından, 5 Ekim'de İspanya'da Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) zirvesi marjında Michel ile 4 ülkenin liderleri arasında bir toplantı gerçekleştirilecek.

1 Haziran'da Moldova'da da yine Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) çerçevesinde toplanmıştı.

AB Konseyi Başkanı Michel, bu toplantıda yaptığı açıklamada, "Biz AB olarak ilişkilerin normalleşmesi yolunda yardım edebilmek ve ilerleme sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." Demişti.

Karabağ'da yaşanan son gerginliğin ardından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bölgeye özel temsilcisini göndereceğini bildirmiş, AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Klaar'ın durum tespiti yaparak kendisine rapor sunacağını açıklamıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.