ABD'de bir haftada 1 milyon vaka

ABD'de bir haftada 1 milyon vaka
Covid-19 vakalarının ekim ayının ortasından bu yana tırmanışa geçtiği ABD'de, son bir haftada 1 milyon yeni vaka tespit edildi. Rekor artışın kaydedildiği ülkede toplam vaka sayısı 11 milyonu aşarken, bazı eyaletlerde sağlık tedbirleri sıkılaştırıldı.

TİGRİS HABER - Korona virüsü vakalarının hızla arttığı ABD'de, bir hafta içinde 1 milyon Covid-19 vakası kaydedildi. Salgının patlak vermesinden bu yana, vaka sayısında kaydedilen en hızlı yükselişin ardından ülkede toplam enfeksiyonların sayısı 11 milyonu aştı. Hastanelerde, Covid-19 hasta sayısı da rekor seviyeye ulaştı.

ABD'de toplam vaka sayısı 30 Ekim'de dokuz milyona çıktı. Bundan 10 gün sonra ise 10 milyona yükseldi. Ülkede, pazar günü rekor sayıda vakanın kaydedilmesiyle toplam vaka sayısı 11 milyon 37 bin 60'ı aştı.

'UÇURUMUN KENARINDAYIZ'

Bazı eyaletlerde, bulaş hızını düşürmek için yeni sağlık tedbirleri uygulamaya sokuldu. Michigan'da kapalı alanlarda yemek yemek yasaklanırken, spor salonları, sinemalar, tiyatrolar ve müzeler kapatıldı. Yüz yüze eğitimin sürdüğü lise ve üniversitelerde online eğitime geçildi. "Salgının en kötü anındayız" diyen Michigan Valisi Gretchen Whitmer, "Durum hiç bu kadar vahim olmamıştı. Uçurumun kenarındayız ve bazı önlemler almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.