ABD'den İranlı yetkililere vize

ABD'den İranlı yetkililere vize
ABD, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin de aralarında bulunduğu üst düzey İranlı yetkililere, New York'ta düzenlenecek 81. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerine katılmaları için vize verdi.

TİGRİS HABER - ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'la savaşın devam ettiği süreçte üst düzey İranlı hükümet yetkilileri ve diplomatların gelecek hafta New York'ta yapılacak BM Genel Kurulunun yüksek düzeyli toplantılarına katılabilmeleri için gerekli vizelerin onaylandığını açıkladı.

Vize verilen isimler arasında İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin de bulunduğu bildirildi.

ABD, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve beraberindeki yetkililere vize vermemişti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Abbas'ın Genel Kurula önceden kaydedilmiş video mesajıyla hitap etmesine kararlaştırmıştı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.