ABD'nin Suriye Büyükelçisi açıkladı: Kuzey Suriye'de neler oluyor?

ABD'nin Suriye Büyükelçisi açıkladı: Kuzey Suriye'de neler oluyor?
İki haftadır şiddetli çatışmaların yaşandığı, İran milisleri ve Esad Rejiminin müdahil olduğu iddialarının olduğu Kuzey Suriye'ye ilişkin ABD'nin Suriye Büyükelçisinden açıklama geldi. Bölgede en az 50 kişi hayatını kaybetti.

TİGRİS HABER - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye Büyükelçiliği, Deyrezor'daki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'li komutanlar Ethan Goldrich ve Joel B. Vowell'ın Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Deyrezor'daki aşiretlerin liderleriyle bir araya geldiğini duyurdu.

Deyrezor'da çatışmalar, bir hafta önce Pazar akşamı Haseke'de düzenlenen operasyonda Deyrezor Askeri Meclisi Komutanı Ahmed Ebu Hewla'nın (Ahmed El Xebil) Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından tutuklanmasıyla başladı.

Deyrezor'daki Arap aşiretleri Hewla'nın tutuklanmasına karşı çıkarak DSG ile çatışmaya başlarken, Kuzey Suriye yetkilileri Ebu Hewla'nın pek suça bulaştığını, bölge savcısı tarafından tutuklandığını, arkasında İran ve Esat Rejimi olduğunu iddia etti.

Çatışmalarda Demokratik Suriye Güçleri (DSG) üyesi, Deyrezor Askeri Meclisi üyesi, aşiret mensubu ve sivil dahil en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Koalisyon güçleri komutanlarının arabulucuk yaptığına dair pek çok haber ve analizden sonra ABD'nin Suriye Büyükelçiliği, Twitter hesabı üzerinden Amerikalı komutanların, taraflarla görüşme yaptığını duyurdu.

Görüşmelerde, taraflar Deyrezor sakinlerinin şikayetlerinin değerlendirilmesi, dış güçlerin Deyrezor'a müdahale etme tehlikesinin, sivil ölümü ile kayıpların önlenmesi ve mevcut şiddetin mümkün olan en kısa süre içerisinde azaltılmasının önemi konusunda hemfikir olunduğu şeklinde açıklama yapıldı.

Goldrich ve Vowell, IŞİD'e karşı mücadelede ABD'nin DSG ile güçlü ortaklığının önemini yineledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.