Abdullah Duran Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Abdullah Duran Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı
Diyarbakır’da toplumsal gösteriler sırasında öldürülen 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Abdullah Duran adına düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren eserler açıklandı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 28 Mart 2016’da düzenlenen toplumsal gösteriler sırasında öldürülen ilkokul öğrencisi Abdullah Duran adına düzenlenen “Abdullah Duran Öykü Yarışması” sonuçları açıklandı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır şubeleri tarafından ilki 2006’da düzenlenen yarışmanın bu yıl 13’üncüsü düzenlendi. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl geç açıklanan yarışma, Kürtçenin Kurmnaci, Dimili/Zazaca lehçeleri ile Türkçe olmak üzere 3 kategoride yapıldı. 35’i Kurmancca, 15’i Türkçe, 3’ü Dimili olmak üzere 50 eserle başvuru yapılan yarışmada, Dimili lehçesinde yeteri kadar katılım sağlanmadığı için eserlere ilişkin herhangi bir değerlendirme yapılmadan, tüm eserlere mansiyon ödülü verildi.

‘KurdedemekeDirêj’e birincilik

Yarışma sonuçlarını şube binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eğitim Sekreteri Kadriye Kaya, FerzanŞêr, Hamit Baydu, İsmail Dindar, MemBawer ve Dawid Yeşilmen’den oluşan jürinin Kürtçenin Kurmanci lehçesinde birinciliğeRoniReşo’nun“KurdedemekeDirêj”, ikinciliğe Bolu F Tipi Cezaevi’nden Lokman Laçin’in “SerdestpêkaDûrahiyênBêpayan” üçüncülüğe Bolu F Tipi Cezaevi’nden Eyüp Turğay’ın “PîraHesîna” adlı öyküsünü layık gördüğünü ifade etti. Kaya, Kurmanci dalında “MorikênXewê” adlı öyküsüyle NûhatQoser mansiyonla ödüllendirildiğini kaydetti.

Dimili lehçesinde katılım yeteri kadar olmadı

Kaya, Dimilî lehçesinde yeterli sayıda katılım olmadığından herhangi bir değerlendirme yapılmadığını, katılan 3 eserin de mansiyonla ödüllendirildiğini aktardı.

Türkçede birincilik Sedef Yahut Yakut’a verildi

Kaya, Ayşegül Tözeren, Eylem Ata Güleç, Meral Şimşek, Yavuz Ekinci ve Murat Özyaşar’dan oluşan Türkçe jüri üyelerinin, birinciliğe “Sedef Yahut Yakut” adlı eseriyle İ. Usame Yördem’i, ikinciliğe “Radyodaki Yüzün” öyküsüyle Bolu F Tipi Cezaevi’nden A.Rezzak Gülmez’i, üçüncülüğe “Eski Bir Yol Hikâyesi” adlı öyküsüyle Roza Alkan’ı layık gördüğünü ifade etti.

Türkçe dalında “Nova” adlı öyküsü ile Emine Ateş’in mansiyonla ödüllendirildiğini vurgulayan Kaya, ödül töreninin yapılacağı yer ve tarih daha sonra paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.