Açığa alınan 5 öğretmen göreve iade edildi

Açığa alınan 5 öğretmen göreve iade edildi
Türkiye’nin Suriye’ye hava operasyonu düzenlemesini protesto etmeleri nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından açığa alınan 5 öğretmen görevlerine iade edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Türkiye’nin Suriye’ye hava operasyonu düzenlemesini protesto etmeleri nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından açığa alınan 5 öğretmen görevlerine iade edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuyla ilgili yürüttüğü soruşturmaya takipsizlik kararı verdi.

Geçen yılın kasım ayında, Türkiye’nin Suriye’ye hava operasyonu düzenlemesini protesto eden ve aralarında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 ve 2 No’lu Şube Eşbaşkanları Emine Akşahin ve Hasan Çıtrak’ın bulunduğu 5 öğretmen görevlerine iade edildi. Türkiye’nin düzenlediği hava operasyonların durdurulması istemiyle sivil toplum kuruşlarının yapmak istediği açıklamaya Diyarbakır Valiliğinin eylem etkinlik yasağı kararı nedeniyle izin verilmesinin ardından gözaltına alınan 50 kişi hakkında “Gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet etmekten” soruşturma başlatıldı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Şahin, 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrak ve öğretmenler, H. S. K., V. K. ve Ö. K., hakkında 2019 sayılı “Gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet etmekten” soruşturma başlatılması üzerine Diyarbakır Valiliği, 5 öğretmeni açığa aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasının ardından öğretmenler, Akşahin, Çıtrak, H. S. K., V. K. ve Ö. K. Valilik kararıyla görevlerine iade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.