Açlık grevi eylemleri bitti, Koşoyolu Parkı’nın cezası bitmedi!

Açlık grevi eylemleri bitti, Koşoyolu Parkı’nın cezası bitmedi!
Diyarbakır’da, tutuklu yakınlarının eylemi bitti ancak Koşuyolu Parkı’nın çevresine konulan bariyerler hala kaldırılmadı. Koşuyolu Parkının karşısında 3 günden bu yana eylem yapılmıyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı yaklaşık 20 gün önce polis bariyerleri ile kapatıldı. Ölüm orucu ve açlık grevindeki tutuklu yakınları açıklamalarını bu parkta yapıyordu. Ancak 3 gün önce İmralı Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla ölüm orucu ve açlık grevi eylemi sona erdi.

Öcalan'ın açıklamasından sonra tutuklu yakınları da her gün Koşuyolu Parkı karşısında yaptıkları açıklamayı sonlandırdı. Aradan 3 gün geçmesine ve eylem olmamasına rağmen polis bariyerleri kaldırılmadı. Parka giriş ve çıkışlar birkaç noktadan yapılıyor ancak bariyerlerin kaldırılmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde açlık grevindeki tutuklu yakınları, açlık grevi ve ölüm orucuna dikkat çekmek için parkta yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahalede bulunmuş, bazı kadınlar gözaltına alınmıştı. Yaşanan olaydan sonra polis parkın etrafını bariyerlerle kapatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.