Adalet Bakanı Bozdağ: Diyarbakır'da barınma sorunu yoktur!

Adalet Bakanı Bozdağ: Diyarbakır'da barınma sorunu yoktur!
Bakan Bozdağ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Diyarbakır'daki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Bakan Bozdağ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Diyarbakır'daki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yaptı. Bozdağ, Diyarbakır’da barınma sorununun olmadığını söyledi.

Bozdağ, yaşanan büyük deprem felaketinin üzerinden 45 gün geçtiğini, bu süre içerisinde büyük acılara, yıkımlara, milletin her birini gönülden yaralayan hadiselere birlikte şahit olduklarını söyledi. Millet ve devlet iş birliğiyle depremden sonra enkazların kaldırılması, yaralı vatandaşlara ulaşılması, vefat eden vatandaşların tespiti, ailelere teslimi ve diğer çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Bozdağ, "Biliyoruz ki ölenleri geri getiremeyiz ama kalanların yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek, enkazları kaldırmak, yıkılan binaları yeniden ve daha iyi bir şekilde ihya ve inşa etmek, insanımızın umudunu canlandırmak, gelecekte onlara daha iyi bir yaşam imkanı sunmak hepimizin elindedir." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir seferberlik dönemi olacaktır"

Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

"İnşallah sayın Cumhurbaşkanı'mızın kamuoyuna açıkladığı ve taahhüt ettiği biçimde bir yıl içerisinde yıkılan binaların daha iyilerini yaparak, yok olan yaşam alanlarının daha iyilerini vatandaşlarımızın hizmetine sunarak ve enkaz altında kalmış nice umutları yeniden diri hale getirerek gelecekte onlara daha iyi yaşam imkanı sunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanı'mız, daha önce ifade ettiği gibi bir yandan Van, Tunceli, Bingöl, İzmir ve diğer bütün depremlerden sonra verilen sözleri süresi dolmadan yerine getirmiştir. Sözünü tutan, dediğini yapan ve yaptıran, enkazları kaldırdığı gibi vatandaşlarımıza daha iyi yaşam imkanı sunan bir icraatın, bir tecrübenin içinden geliyor. Ne dediyse yaptı, yaptırdı. Şimdi de bir yıl içerisinde gerek konutlar gerek iş yerleri gerek altyapı gerek diğer üstyapı bütün yıkılmışların yeniden ayağa kaldırılacağı büyük bir seferberlik dönemi olacaktır. O yüzden de seçimler öne alındı. Türkiye, seçim riskiyle veya 'Seçimde ne olacak, ne olmayacak?' tartışmalarıyla zaman kaybetmesin, yaraları daha iyi ve daha hızlı saralım, ülkemiz daha güçlü bir biçimde yoluna devam etsin diye bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı'mız seçimlerin 14 Mayıs 2023'te yapılması kararı aldı ve seçimler inşallah 14 Mayıs 2023'te yenilenecektir."

Deprem dolayısıyla kamu kurumları ve bakanların seferber olduğunu aktaran Bozdağ, öte yandan da her bir vatandaşın gönlünce, gücünce, kararınca bu mücadeleye katkı verdiğini bildirdi.

“Diyarbakır'da hasar tespit çalışması tamamlandı, barınma sorunu yok!”

Diyarbakır'da hasar tespit çalışmalarının merkez, ilçe ve kırsalda tamamlandığını bildiren Bozdağ, merkezde askıya çıktığını, vatandaşların itirazlarını usulünce yapma imkanına kavuştuğuna işaret etti.

Enkaz kaldırılmasının süratle devam ettiğini, birkaç acil yıkılacak bina hariç acil yıkılacak binaların tamamının enkazının kaldırıldığı gibi yıkık binaların tamamının da enkazının kaldırıldığını kaydeden Bozdağ, Diyarbakır'da barınma sorununun yaşanmadığını vurguladı.

Kurulan 9 çadır kenti tekleştirmek için büyük bir çadır kent kurulduğunu dile getiren Bozdağ, 1942 çadırın vatandaşların hizmetinde olmak üzere tahsis edildiğini ancak gelinen noktada oradaki vatandaşları da sosyal tesislere ve KYK yurtlarına yerleştirdiklerini kaydetti.

Şu anda çadırlarda barınan herhangi bir vatandaşın Diyarbakır merkezde bulunmadığına işaret eden Bozdağ, ayrıca çadır kentin de muhafaza edildiğini, ihtiyaç halinde kullanılabileceğini söyledi.

Diyarbakır'a konteyner kentte çalışmaların sürdüğünü, ilk etapta 621 konteyner planladıklarını, gerekirse sayıyı binin üzerine çıkacaklarına dikkati çeken Bozdağ, Diyarbakır'da bu açıdan da bir sıkıntı bulunmadığını aktardı. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.