Adalet Kaya, öğretmen sürgününü sordu

Adalet Kaya, öğretmen sürgününü sordu
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Diyarbakır Piri Reis Ortaokulu'nda Eğitim-Sen üyesi 3 öğretmenin çevre ilçelere sürgün edilmesi hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Diyarbakır Piri Reis Ortaokulu'nda görev yapan ve okul müdüründen gördükleri mobbinge karşı duran Eğitim-Sen üyesi 3 öğretmenin çevre ilçelere sürgün edilmesi hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

YSP Milletvekili Kaya, önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi;

“Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Piri Reis Ortaokulu’nda görev yapan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Eş Başkanı Zuhal Sezer ve üyeleri Şeyhmus Tayfur ve Ümit Yavaş için il içi zorunlu yer değişikliği (sürgün) kararı verilmiştir. Okul müdürünün, kurumdaki baskı, mobbing ve hukuksuz dayatmalarına karşı itiraz eden, hakların arayan, meslek onurlarını koruyan eğitim emekçileri öğrencilerinden ve görev yerlerinden koparılmıştır. Eğitim-Sen yöneticisi ve üyesi öğretmenler Eğil, Bismil ve Silvan gibi dış ilçelere sürgün edilirken, dönemin okul müdürü ise aynı soruşturma kapsamında Kayapınar ilçesinde merkezi bir okula atanarak adeta ödüllendirilmiştir. (...)”

Kaya, Bakana şu soruları sordu;

1-Zuhal Sezer, Şeyhmus Tayfur ve Ümit Yavaş’ın Piri Reis Ortaokulu’ndan sürgün edilme gerekçesi nedir?

2- Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne de hakkında şikayette bulundukları okul müdürü merkezi ilçede bir okulda görevlendirilirken sendika üyesi 3 öğretmen neden dış ilçelere sürgün edilmiştir?

3-Son beş yılda, ülke genelinde kaç eğitim emekçisi sürgün edilmiştir? Sürgün edilenler içerisinde Eğitim-Sen sendikasına üye olanların oranı kaçtır?

4-Öğretmenlerin sendikalaşma haklarını baskı ve mobbingle engellemeye çalışan idarecilere karşı hangi yaptırımları uygulayacaksınız?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.