Adıyaman'da 5.1'lik deprem

Adıyaman'da 5.1'lik deprem
Adıyaman’da Saat 03.34'te merkez üssü Samsat olan 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Adıyaman’ın yanı sıra çevre iller Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmaraş’ta da hissedildi.

Depremde ilçede merkezi ve köylerde 13 kişi yaralanırken, tüm ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yerin 9.10 kilometre altında olan depreme uykuda yakalanan vatandaşlar, sarsıntıyla birlikte yataklarından fırlayıp kendilerini dışarı attı. Samsat ilçesinde 2 ev yıkılırken, bazı evlerde ise hasar oluştu. Depremin merkez üssü olan Kırmacık köyündeki evler de hasar gördü.

13 hafif yaralı

Depremin ardından geçen bir saatte büyüklükleri 1.4 ile 2.7 arasında değişen 8 artçı sarsıntı yaşandı. Bu arada, depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik yaptığı açıklamada, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 13 hafif yaralı olduğunu belirtti.

Vatandaşlar eşyalarını kurtarmaya çalıştılar

Deprem sonrasında vatandaşlar eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar kısmen veya büyük kısmı hayatlarını hiçe sayarak yıkılan binalara girip evlerinde bulunan eşyaları çıkarmanın telaşına düştü. 5.1 büyüklüğündeki deprem ile birlikte büyük panik yaşayan, artçı sarsıntılara aldırış etmeyen vatandaşlar eşyaları tek tek çıkardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.