Adnan Selçuk Mızraklı Kimdir?

Adnan Selçuk Mızraklı Kimdir?
31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde HDP'den Diyarbakır Belediye Başkan Adayı olup kazanan Adnan Selçuk Mızraklı..

Adnan Selçuk Mızraklı, Şanlıurfa 'nın Siverek ilçesinde yaşayan ilkokul öğretmeni bir babayla ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelir.  Henüz 3 yaşındayken babasının görevi nedeniyle Siverek’ten Eskişehir’in bir köyüne yerleşirler. 3 Yıl iki ayrı köyde görev yaptıktan sonra da Eskişehir merkezine giderler.

İstanbul'da İlkokulu bitirdikten sonra İngilizce eğitim verilen Kadıköy Maarif Kolejini kazanarak eğitim hayatına devam eden Mızraklı, sonrasında ise üniversite sınavında Türkiye'de en iyi sıralamayı kaydederek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış. Üniversite eğitim hayatını sonlandırdıktan sonra da Ankara'da Onkoloji Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz bölümünde çalışarak devam etti.

2005'te Diyarbakır'da açılan Özel Veni Vidi Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Mızraklı, 2009'da gerçekleşen Mezopotamya Tıp Kongresi'nin yürütücülüğünü üstlendi. 2011 Sonlarında arkadaşlarıyla birlikte Mezopotamya Üniversitesini kurmak için vakıf çalışması yürüttü. 2 Yıl süren bu çalışma neticesinde askıya alındı proje.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Türkiye yerel seçimlerinde ise HDP'den Diyarbakır Belediye Başkan Adayı olup kazanan Adnan Selçuk Mızraklı, şuan Diyarbakır Belediye Başkanlığını yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum