Afyon’da Vanlı işçilere saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Afyon’da Vanlı işçilere saldırı: 1 ölü, 2 yaralı
Afyon'un Dinar ilçesinde çalışmakta olan Van Ercişli inşaat işçileri silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu inşaat işçisi Özkan.T yaşamını yitirirken, Fırat.T ve Fatih.T ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

TİGRİS HABER - Afyon'un Dinar ilçesinde inşaat işi yapan kardeşlere iddiaya göre "neden toz çıkartıyorsunuz" gerekçesi ile kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu inşaat işçisi 25 yaşındaki Özkan.T yaşamını yitirirken, Fırat ve Fatih.T isimli işçiler ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Erciş’ten ve diğer kentlerden yola çıkarak Afyon’a gitmek isteyen işçilerin akrabalarının bir kısmı Erciş çıkışında diğerleri ise Afyon girişinde kurulu polis kontrol noktalarında durduruldu.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle;

"Ailenin aktardığına göre; Antalya’ya inşaatta çalışmak üzere giden Van-Erdişli -Çaldıranlı Kürt işçiler oradaki işleri bitiyor ve yaklaşık bir hafta önce Afyon’a başka bir inşaat işi için geçiyorlar. Burada çalışırken yan binadan gelen birileri tartışmaya başlayıp belinden çektiği silahla Fırat T.’nin kafasına silah dipçiğiyle birden çok defa vurup yaralıyor. Kardeşi Fırat T.’nin dövülmesine müdahale etmek isteyen Özkan T. birden fazla kurşunla katlediliyor.

Yine Van’ın Çaldıran ilçesinden olan Emrah Ö. yaralanıyor. Diğer 4 Kürt işçiye de ateş açılıyor fakat onlar her hangi bir yara almıyorlar. Olayı duyan aile bireyleri ve akrabalar Afyon’a gitmeye çalışıyor fakat Afyon Belediye başkanı, İl Emniyet müdürü ve savcısı gelin gerekli belgeleri imzalayın ve cenazenizi alın gidin zaten Afyon’a kimliğinde Van yazan kimse alınmayacak boşuna uğraşmayın deniyor. Cenazesini almaya ,Van’dan gitmeye çalışan Özkan T.’nin babası ve akrabaları Tatvan’dan geri dönmek zorunda kaldılar. Kürtler katledilirken hiçbir tedbir almayan devlet yetkilileri,bütün imkanlarını katledilen gencin ailesinin Afyon’a alınmamasına seferber etmiş durumda. Tıpkı Sakarya’da linç edilen Kürtleri korumayıp, Mardin’e onları desteğe giden heyetimizi sırf oraya almamak için köyde Covid-19 vakası olmamasına rağmen köyü bir hafta karantinaya alması gibi."

AFYON VALİLİĞİ: MESELENİN TOPLUMSAL YANI YOK

Afyon Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.