‘Ağanın eli tutulmaz’ dediler, O da üyelerine bina yaptı

‘Ağanın eli tutulmaz’ dediler,  O da üyelerine bina yaptı
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Hamo Ağa olarak tanınan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan, 300 bin liraya mal olacak ziraat odası hizmet binasının temelini attı.

Dilek Sezer

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Hamo Ağa olarak tanınan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan, 300 bin liraya mal olacak ziraat odası hizmet binasının temelini attı. 6 bin 500 üyesi bulunan odanın hizmet binasının bulunmamasını bir eksik olarak gören Arslan, kolları sıvayarak hizmet binasının tamamlanması için adım attı.

 

Bölgenin ikinci Çukurovası olarak bilinin Bismil ilçesinde 1 milyon 200 bin dönüm arazide tarım yapılıyor. Bismil Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan, kendi sektörleriyle ilgili  hizmetin tam olarak yerine getirilmesi için, 300 bin liraya mal olacak olan  2 katlı hizmet binasının temelini atarak işe başladı.

Hizmet binasının alt katını taziye yeri olarak kullanılacağını belirten Arslan, üyelerine daha iyi hizmet verebilmenin çabası içinde olduklarını söyledi. Hizmet binasını en kısa sürede bitireceklerini dile getiren Arslan, “Bilindiği gibi Bismil bölgenin tarım ambarıdır. Bu nedenle üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için bu hizmeti vermeye uygun bir hizmet binasının olmasının gerektiğini düşündük. İlçede bu güne kadar bir ziraat odası hizmet binasının bulunmaması da zaten bir eksiklikti. Bunun için arkadaşlarımızla kol kola vererek binanın temelini attık ve en kısa sürede de bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Hamo Ağa, bölge halkının her türlü hizmete layık olduğunu ifade ederek, temel atma törenine katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Törene bölgedeki ziraat odası başkanları ile üyeleri de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.