Ağır hasta tutuklu Özkan hakkında tahliye kararı

Ağır hasta tutuklu Özkan hakkında tahliye kararı
Cezaevinde 27 yıl tutuklu kalan ve bu sürede birçok hastalığa yakalanan Mehmet Emin Özkan hakkında tahliye kararı verildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 84 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan hakkında tahliye kararı verildi. Edinilen bilgilere göre Mehmet Emin Özkan, fenalaşması üzerine 13 Temmuz'da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Tedaviye götürülen Özkan, dün yoğun bakım servisinden çıkarılarak, normal servise alındı. Özkan, daha sonra yeniden cezaevine götürüldü.

Özkan’ın durumuna dair kızı Selma Özkan, babasının hastaneye kaldırıldığı bilgisini diğer tutuklulardan öğrendiklerini aktardı. Babasının tansiyon, kan değerinin düşmesi ve vücudunda intihap oluşması nedeniyle yoğun bakımda tutulduğunu belirten Özkan, babasının bayram sonrası 5 kez hastane kaldırıldığını kaydetti.

Özkan, babasının yeniden cezaevine götürülmesi üzerine kardeşinin Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunu sormak için Diyarbakır Adliyesi'ne gittiğini ve savcının kardeşine, “Tutukluluk 3 ay ertelendi. İşlemlerden sonra cezaevinden serbest bırakılacak” dediğini paylaştı.

Özkan, durumun kendilerine bildirilmesi üzerine cezaevi önüne gittiklerini söyledi.

Cezaevinde kaldığı süreçte birçok hastalığa yakalan Özkan 27 yılın ardından tahliye edildi. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.