Ahmedi Hani Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması

Ahmedi Hani Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması
Batman'da, Kürt edebiyatının mihenk taşlarından Ahmedê Xanî adına düzenlenen "Ahmedi Hani Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması"nın finali gerçekleştirildi.

hani-tigris.jpegTİGRİS HABER - Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen yarışmanın finalinde 8 yarışmacı şiirlerini okudu.

Yapılan değerlendirmenin sonucunda Batman Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Özenç birinci, Batman Saadet Uçar Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Adlığ ikinci ve Batman Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Aynur Aslan üçüncü olarak ödüllerini aldı.

hani2-tigris.jpegOkul müdürü İdris Teymur, yaptığı konuşmada, Ahmedi Hani Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasını her sene düzenleyerek geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

2015’te açılan okullarına adını aldığı Ahmedi Hani'yi (Ahmedê Xanî) gelecek nesillere tanıtmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Teymur, il genelinde yapılan yarışmayı gelecek yıllarda önce bölge genelinde daha sonra ülke genelinde yapmayı hedeflediklerini aktardı. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.