Ahmet Türk: Bu iktidar gücü elinde tutmaya çalışacak

Ahmet Türk: Bu iktidar gücü elinde tutmaya çalışacak
Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk,”Ortak demokratik değerler etrafında buluşmazsak, inanın ki; yarın seçimi kaybetse bile, bu iktidar bu gücü elinde tutmaya çalışacaktır” dedi.

TİGRİS HABER- HDP Mardin İl Örgütü, İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıya ilişkin kitlesel basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan Türk, “Bu yürütülen siyaset, Kürtleri sindirmeye çalışan, susturmaya çalışan bir anlayıştır. Katliamlarla, tehditlerle, partiyi kapatma tehditleriyle Kobani davasını açarak, Kürt halkını, demokrasi mücadelesini ve emekçileri engelleyeceklerini zannediyorlar. Burada yanılıyorlar, onlar üstümüze geldikçe, biz daha güçlü bir şekilde burada olacağız. Bunun bilinmesini istiyoruz. Demokrasi için birliğin kaçınılmaz olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ama muhalefete baktığımızda, bu radikal demokrasinin gerçekleşmesi, demokratik Türkiye için ‘amalarla’, ‘fakatlarla’ bu demokrasi gücünü engelleyen bir tutum içindedir.”

Bunların siyasi temsilcileri hesap verecektir

Türk şöyle konuştu, “Ortak demokratik değerler etrafında buluşmazsak, inanın ki; yarın seçimi kaybetse bile, bu iktidar bu gücü elinde tutmaya çalışacaktır. Provokasyonlarla, Türkiye’yi iç savaşa götürecek projelerle, demokrasiye büyük bir darbe vuracaktır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yürüyeceğine inanıyorum. Tetikçilerden değil, olayın asıl failleri bir bir hesap verecektir. O bir tetikçi. Bulunmuş, ikna edilmiş, bir tetikçi. Ama arkasındaki güç ve faillerin ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu konuda açık söyleyeyim ki; çok umutlu değilim. Ama bir gün tetikçiler, bunlara talimat verenler, bunların siyasi temsilcileri mutlaka hesap verecektir. Biz bunun hesabını soracağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.