Ahmet Türk: Kararlar siyasi

Ahmet Türk: Kararlar siyasi
Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı ve Kobani Davası sanıklarından olan 81 yaşındaki Ahmet Türk, kendisine verilen 10 yıllık hapis cezasıyla birlikte, arkadaşları hakkında verilen kararı değerlendirdi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Kararın siyasi olduğunu savunan Türk, "Buna rağmen elimizden geldiğince bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı ve Kobani Davası sanıklarından olan 81 yaşındaki Ahmet Türk, kendisine verilen 10 yıllık hapis cezasıyla birlikte, arkadaşları hakkında verilen kararı değerlendirdi. Türk: "Bu dava siyasi olduğunu baştan beri söyledik. Aslında bir vahşet örgütüne karşı düşüncelerimizi ifade ettiğimiz için kobani diye bir dava açıldı. Bir kesimin toplumsal barışı bozmaya yönelik ötekileştirmeye yönelik bir siyasi karardır. Tabi ki tepkimiz cezalarla ilgili değil. Bu ülkede toplumsal barışa ihtiyacı var. Halkın toplumun ortaklaşmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde, bu gerçeği ortadan kaldıran bir düşünce ortada. Bizim mücadelemiz bu. Maalesef bazı kesimler siyasiler ötekileştirme politikası sürdürmeye bunun üzerinden siyaset anlayışıyla hareket ettiğini görüyoruz. Halkların kardeşliğine verilmiş bir darbe olarak görüyorum. Devlete karşı bir diyeceğimiz yok. Açıkçası siyasi dava olduğunu dava sürecinde arkadaşlarımız dile getirmişti. Buna rağmen elimizden geldiğince bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Demirtaş ile ilgili yaptığı değerlendirmede Türk, " bunun intikam davası olduğunu biliyorduk. Demirtaş'ı hedef haline getirdiler. Her zaman barış, kardeşlik ve hukuku savundu. Ama intikam duruşmasına çevirdiler. Kobani duruşmasını siyasi intikam duruşması haline getirdiler. Mahkeme kararını verirken dahi siyasilerin bu karara etki ettiği açıktır. Değerlendirmemiz daha sonra da olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.