Ahmet Türk: Kimseyi işten çıkarmayacağız

Ahmet Türk: Kimseyi işten çıkarmayacağız
HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, kayyumların işe aldığı personel hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Harun Aytulun/ Özel

Tigris Haber- Türk, “Kızıltepe’ye gidin bakın 3 yıldır taş üstüne taş koyulmamış caddelerin hali ortada. Çamurdan geçilmiyor. Kayyum, deve figürlerinden oluşan kervan yapmış, başkada yaptığı bir şey yok” dedi.

turk-(5)-k.jpg

Borçlu devraldık, 94 milyonluk devrettik!

Belediyeyi borçlu devraldıklarını belirten Türk, “Biz geldiğimizde ilçelerden gelen borçlar bize devredildi.  230 işçinin 4-5 yıllık parası ödenmemişti onları ödedik ve birçok hizmet yaptık. Kayyum geldiği gün Vakıflar bankası hesabımızda 94 milyon TL paramız vardı. Onu belirli projeler için ayırdık. Bize devredilen borçlar dışında kimsenin parası bizde kalmadı. 94 milyonluk bir bütçeyi de devrettik. Ancak şuan Belediyenin 2-3 yıllık bir projeye girme durumu dahi yok” diye konuştu.

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk,  seçim çalışmaları ve projeleri hakkında Tigris Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin’e önemli açıklamalarda bulundu. 

‘94 milyonluk bir bütçeyi de devrettik’

Belediyeyi borçlu devraldıklarını belirten Türk, “Biz geldiğimizde ilçelerden gelen borçlar bize devredildi.  230 işçinin 4-5 yıllık parası ödenmemişti onları ödedik ve birçok hizmet yaptık. Kayyum geldiği gün Vakıflar bankası hesabımızda 94 milyon TL paramız vardı. Onu belirli projeler için ayırdık. Bize devredilen borçlar dışında kimsenin parası bizde kalmadı. 94 milyonluk bir bütçeyi de devrettik. Ancak şuan Belediyenin 2-3 yıllık bir projeye girme durumu dahi yok. Biz geldiğimizde Belediyenin binası dahi bize verilmedi Artukluya verildi.  Buna rağmen ayakta kaldık işçilerin parasını ödedik, yollar yaptık, taziye evi vs küçükte olsa mezarlıklar ve farklı hizmetler yaptık” diye konuştu.

‘Kızıltepe’de 3 yıldır taş üstüne taş koyulmamış’

Belediyenin devir teslim işleminin zaman aldığına vurgu yapan Türk, görevde kaldıkları kısa bir süre sonra kayyum atandığını belirterek şöyle konuştu: “Küçük bir Belediye Büyükşehir’e dönüştüğü zaman 1 yıl anca örgütlenmeyi yaparsınız. Bunun yanı sıra Daire Başkanlığını kurduk, MARSU’yu yaptık yani bu kadar kısa sürede bunları yapıp toparlandığımız noktaya geldiğimizde de kayyum atandı. AK Parti içerisinde bulunan insanlar bile bize gelip böyle bir şey olamaz diyorlar. Örneğin bir Kızıltepe’ye gidin bakın 3 yıldır taş üstüne taş koyulmamış caddelerin hali ortada. Çamurdan geçilmiyor. Belediyeler ise tamamen karakola çevrilmiş durumda bir karakola rahat bir şekilde girebilirsiniz ama belediyeye giremezsiniz.”

turk-(3).jpg

Kızıltepe’ye hiçbir şey yapılmamış

Belediyeyi devralan kayyum’un çalışmalarını değerlendiren Türk, şunları söyledi: “Mardin Kızıltepe arası karayollarına ait bir yol var, o da Kocaeli Belediyesi adı altında bir fon ayrılmış bazı ufak tefek şeyler konulmuş.  Kayyum, deve figürlerinden oluşan kervan yapmış, birkaç ağaç vs yani bunun dışında gözle görülür bir şey yok. Mardin Belediyesinin bütçesi de ortada yani büyük projelere girmesi mümkün değil, bunu göz ardı etmemek de gerekir. Ama Kızıltepe’ye baktığımızda hiçbir şey yapılmamış.”

‘Tarım ve sanayiye dayalı bir çalışma yapacağız’

Yeniden seçildikleri taktirde hayata geçirmeyi planladıkları projelere değinen Türk, “Mardin bir turizm ve kültür şehri göreve geldiğimiz zaman bu yönde bir çalışma yapmamız gerek. Merkezde eski binaların korunması onarılması konusunda bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz.  Mardin ayrıca bir tarım şehri de burada tarım alanında çiftçiyi korumayı amaçlayan ve buna yönelik projeler başlatacağız. Özellikle dağlık alanlarda hayvancılık konusunda bir kooperatifleşmeyi ve insanların emeklerini korumaya yönelik projelerimiz olacak.  Tarım ve sanayiye dayalı bir çalışma yapacağız. En önemlisi Mardin’de üretilen mallara Pazar bulmak bunu da kooperatifler vasıtayla ve Pazar bularak alıcıya ulaştırmak istiyoruz. Üreticinin malları direkt tüketiciye ulaştıracağı bir Pazar da kurmayı düşünüyoruz. Yedi katlı otopark projemiz vardı projenin bütün çalışmalarını yapmıştık sonra kayyum geldi şimdi baktığımızda projenin uygulandığı yere bir beton dökülmüş ve 21 yıllığına kiraya vermişler.

10 katlı binaların otoparkı yok

Kasidiye medresesi karşısında parklar ve bahçeler var orayı ıslah edip şehir parkına dönüştürmeyi planlıyoruz. Son zamanlarda Mardin’de kötü bir şehir mimarisi var. 10 katlı binaların dahi otoparkları yok. Çarpık bir kentleşme var bu da şehri boğuyor” dedi.

Halk iradesine sahip çıkar

Seçim sürecinde hedef tahtasına oturtulduğunu ve hakkında dedikodu yapıldığını ifade eden Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada bu partiden ben olayım ya da başka bir arkadaşım olsun burada kazanır. Ama Ahmet Türk olmasa biz Mardin’i alırdık gibi bir propaganda yapılıyor bunun gerçeklik ile ilgisi yok. Mardin’de Ben veya bir başka arkadaş kim olursa olsun halk iradesine sahip çıkacak.”

Kimseyi işten atmayacağız

Kayyum döneminde işe alınanlarla ilgili de konuşan Türk, “Biz kimsenin ekmeği ve emeği ile oynamayız, rahat olsunlar. Ama dışarıdan gelenler var, kazanırsak bunlar herhalde kendiliğinden gidecektir” dedi.

turk-(1)-k.jpg

‘Bir tarım vardı onu da öldürdüler’

Türk son olarak şunları söyledi: “Türkiye’de işsizlik resmi rakamlara göre 10.6 gösteriyor Mardin’de bu oran 26.6 gösteriyor. Burada biraz geçekçi olmak gerekirse bir belediye’nin bu gibi bir işsizlik oranını karşılayacak güçte değil. Ama biz geçen dönemlerde de buna dikkat ederek dengeli bir siyaset izledik ve gerçekten belediyeye mağdur ailelerden alım yaptık. Burada ekonomik anlamda ve milli gelir hasılatı bakımından büyük bir dengesizlik var. Burada sadece tarım var ve onu da son yıllarda öldürdüler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.