Ahmet Türk, ‘Kürt halkının kaderini belirleme dönemi’

Ahmet Türk, ‘Kürt halkının kaderini belirleme dönemi’
Diyarbakır Newrozu’nda, konuşan Ahmet Türk, Kürt halkının kaderini belirleme döneminde olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Bağlar ilçesi Newroz Parkında gerçekleştirilen, Newroz kutlamalarına katılan Ahmet Türk burada bir konuşma yaptı.

Faşizmi yıkmak zorundayız

Newrozu’n depremzedelere adandığını söyleyen Türk, şunları söyledi: “Bugün Kürt halkının dirilişini ifade eden önemli bir gündür. Newroz, özgürlüktür, geleceğimizi aydınlatan bir gündür. Bugünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugünü değişimin, dönüşümün yaşandığı bir dönemdeyiz. Faşizmi yıkmak için mücadeleyi esas alan bir dönemdeyiz. Kahrolsun faşizm diyoruz. Faşizme karşı halkların mücadelesini büyüteceğiz. Önümüzdeki seçimlerde bu faşizmi yıkmak, Demokratik Cumhuriyeti gerçekleştirmek için sizlerle birlikte mücadelede kararlıyız. Bizim amacımız, Kürt halkı üzerindeki baskıya karşı direnmektir. Kürt halkına düşmanlık eden sadece BakurêKurdistan’da değil, Başur’da, Rojava’da Kürt halkının geleceğini yok etmek isteyen anlayışa karşı mücadelenin günüdür. Bu seçim Demokratik Cumhuriyeti inşa etmek için Newrozla birlikte faşizmi yıkmak için çabalarımızı büyütmek zorundayız”

Kürt halkının kaderini belirleme dönemi

Türk bu dönemin Kürtler açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer hala sessiz kalıyorsanız, bu büyük bir ahlaksızlık olur. Yeni bir sistemin inşası için yeni bir dönem var. Bu iktidarın yarattığı kaosu ortadan kaldırmak için mücadeleyi büyütmek gerekiyor. Bu Newroz, bu dönem, Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunun için mücadele etmek zorundayız. Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bunlara karşı birliğimizi güçlü hale getiremezsek, eğer bunun hesabını sormazsak, yazıklar olsun bize. Demokratik Cumhuriyetin inşası için bugün Kürt halkı önemli bir mücadele yürütüyor. 24 yıldır zindan esaretine son vermeliyiz. Bu dönem özgürleşme günü olacaktır. Kürt halkının kendi kaderini belirleme dönemi olacaktır.” dedi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.