AK Parti adayı: Üretim ve istihdam belediyeciliği yapacağız

AK Parti adayı: Üretim ve istihdam belediyeciliği yapacağız
AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı Cevdet Nasıranlı, seçimi kazanmaları halinde üretim ve istihdam belediyeciliğini esas alarak bu konuda Türkiye’ye model olacaklarını söyledi.

Saffet AZBAY-ÖZEL

Tigris Haber - Huzurevleri ve Payas mahallelerindeki tapu sorunlarını çözeceklerini belirten Nasıranlı,”Tapusu olmayan mahallemiz ve vatandaşımız kalmayacak. Kendi elektriğini üreten akıllı binaları hayata geçirip ayrıca kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine iki haftadan az bir süre kala belediye başkan adayları projelerini açıklamaya devam ediyor. Daha önce projelerinin bir bölümünü açıklayan AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Cevdet Nasıranlı,”Üretim Ve İstihdam Belediyeciliği” adını verdiği kalan projelerini de Tigris Haber’le paylaştı. Etkili bir seçim çalışması yaparak tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Nasıranlı, hazırladıkları projelerin de gerçekçi ve her kesimin sorunlarını çözmeye yönelik olduğunu söyledi.

nasiranli-(3).jpg

“Kayapınar Belediyesi istihdam ve üretimde model olacak”

Halkın artık demogoji değil, hayata geçirilecek projeler ve icraat istediğini dile getiren Nasıranlı,”Kayapınar’ı kardeşlik hukuku içerisinde halkımızla beraber yöneteceğiz. Her konuda şeffaf olacağız. Yönetimde ortak aklı esas alacağız. Sorunların ne olduğunu biliyoruz. Herkesime dokunacak, herkesin içinde kendisini bulabileceği projeler hazırladık. Üretim ve istihdamı esas alıyoruz. Kayapınar Belediyesi, üretim ve istihdam konusunda rol model olacak. Hayata geçireceğimiz projelerle binlerce insana ekmek kapısı oluşturacağız” dedi.

nasiranli-(2).jpg

Sebze serası ve Diyarbakır Küçesi

Vatandaşlara hormonsuz ve daha uygun fiyatlarla sebze ulaştırmak için belediye destekli sera oluşturacaklarını açıklayan Nasıranlı, böylelikle istihdam sorununa da ciddi bir çözüm bulacaklarını bildirdi. Nasıranlı,”Seracılıkta belediyeler arasında örnek teşkil edeceğiz” dedi.

Turizme yönelik projeleri de paylaşan Nasıranlı,”Diyarbakır Küçesi adı altında minik bir Sur dekorasyonlu çarşı oluşturacağız. Bu yapının tümü Karacadağ taşlarından olacak. Baharatçısından tatlıcısına kadar el emeği ürünlerin üretilip satıldığı işyerleri olacak. Diyarbakır’ımıza ait olan kuyumculuk ve gümüşçülük ürünleri de bu çarşının içinde yer alacak. Bu yolla Kayapınar’ımızı turistlerin çekim merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

“İstihdam ve işsizliği yerelde yeneceğiz”

İl başkanlığını yaptığı Askon’un kendisinin başkan olmasından sonra Kayapınar’da kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde 5 fabrika kuracağını yineleyen Nasıranlı, mahalle ve köylerde belediye destekli halı dokuma fabrikalarını kurup hem üretim hem de istihdam ve işsizliğe çözüm üreteceklerini hatırlattı.

Üzerinde kafeler olan modern ve model bir saat kulesi oluşturacaklarını açıklayan Cevdet Nasıranlı, ciddi bir sorun olmaya başlayan uyuşturucu sorununu çözmek için de uyuşturucu tedavi merkezi oluşturarak gençleri uyuşturucu bataklığından kurtaracaklarını kaydetti. Nasıranlı,”Gençlerimizi bu illetin pençesinden kurtarıp tedavi ederek ve istihdam ederek geleceğe hazırlayacağız” dedi.

nasiranli-(1).jpg

“Huzurevleri ve Peyas’ın tapu sorununu çözeceğiz”

Yıllardır devam eden Huzurevleri ve Payas mahallelerindeki tapu sorunlarını çözeceklerini belirten Nasıranlı,”Bu iki mahallemizin tapu sorunlarını çözeceğiz. Daha sonra kendi elektriğini üreten, güneş enerjisinden yararlanan akıllı binalar inşa edeceğiz. Kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Tapusu olmayan vatandaşımız kalmayacak, Kayapınar’ın modern görüntüsünü bozan yerleşim yeri kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“Yoksullar için gıda ve giyim mağazası”

Yoksul ve dar gelirli vatandaşlar için giyim ve gıda mağazaları oluşturacaklarını bildiren Nasıranlı,”Yılda iki defa yoksul ve dar gelirli kesime üst baş giyim ve gıda desteği sağlayacağız. Vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarını bu mağazalarda belediye aracılığıyla karşılayacağız. Yine oluşturacağımız mahalle temsilcileri yoluyla mağdur olan vatandaşlarımızı tespit ederek sorunlarını çözeceğiz. Hizmeti hak eden halkımızdan 31 Mart’ta yetki istiyoruz. Biz kazanırsak Diyarbakır ve Kayapınar kazanmış olacak. Kayapınar’a hizmet etmek bizim için gönül işidir” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.