AK parti Diyarbakır adayını Perşembe günü açıklayacak

AK parti Diyarbakır adayını Perşembe  günü açıklayacak
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı Yerel Seçim Toplantısında açıklanacağı bildirildi.

TİGRİS HABER - AK Parti’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, AK Parti Genel Merkez ve Diyarbakır Milletvekillerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Halis Bilden üzerinde anlaştığı öğrenildi.

31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimlerine 76 gün kala siyasi partiler Belediye Başkan adaylarını belirlemek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Diyarbakır’da aday adaylık başvurularının sona ermesinin ardından Seçime tek başına girecek olan Cumhur İttifakında yer alan HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile Millet İttifakında yer alan Deva Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

DEM Parti de Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarını belirlemek için halk oylamasını sana giderken, AK Parti’de ise gözler 18 Ocak’ta yapılacak Yerel Seçim Toplantısına çevrildi.

DİYARBAKIR ADAYI 18 OCAK’TA AÇIKLANIYOR

9 Askerin şehit edilmesi nedeniyle dün yapılacak Yerel Seçim toplantısı, 18 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara’daki ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Erdoğan’ın, Yerel Seçim toplantısında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması bekleniyor.

HALİS BİLDEN ÜZERİNDE UZLAŞILDI
AK Parti’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına resim olarak başvuran tek isim olan Halis Bilden için Genel Merkez ve AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinin anlaştığı bildirildi. Yüzde 90 oranında Aday olarak Bilden’in Perşembe günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açıklanacağı öğrenildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adaylarını 7 Ocak’ta açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.