AK Parti, Diyarbakır’da 5 İlçeye başkan atayacak

AK Parti, Diyarbakır’da 5 İlçeye başkan atayacak
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, vekaletle yürütülen Çermik, Çüngüş, Sur, Kocaköy ve Eğil İlçe Başkanlığına atama yapacaklarını söyledi

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, vekaletle yürütülen Çermik, Çüngüş, Sur, Kocaköy ve Eğil İlçe Başkanlığına atama yapacaklarını söyledi. Budak, aday olmak isteyenlerin İl ve İlçe teşkilatlarına başvurmasını istedi.

Ak Parti’de revizyon sinyalleri veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra ilk adım Ak Parti Diyarbakır İl teşkilatından geldi. Yerel seçimler nedeniyle istifa eden 5 İlçe başkanının yerine atamalar yapılacak. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak önemli değerlendirmelerde bulundu.

İki hafta içinde atamalar yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanlarıyla yaptığı toplantıya değinen Budak, “Bildiğiniz gibi sayın Cumhurbaşkanımız değişim sinyalini bu toplantıda vermişti. Bizde bu doğrultuda arkadaşlarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunduk. Bu istişareler sonucu önemli kararlar aldık. Yerel seçimler nedeniyle Çermik, Çüngüş, Sur, Kocaköy ve Eğil İlçe Başkanlarımız görevlerinden istifa ettiği için vekaleten bu görevler yürütülüyordu. Partimizin yetkili organlarıyla yaptığımız değerlendirme sonucunda söz konusu 5 ilçede atama kararı aldık. Başkanlık için başvurmak isteyen arkadaşlarımız İl ve İlçe teşkilatlarına  CV bırakabilir. Bir iki hafta içinde atamaları yapmayı planlıyoruz” dedi.

Diyarbakır ve diğer ilçelerindeki kongre sürecine de değinen Budak, “5-6 aya kadar önce İlçe sonra ise İl kongresini de yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum