AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Diyarbakır’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Diyarbakır’da
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Ünal, 4 yıl önce ateşe verilerek, tahrip edilen, 10 milyon lira kaynakla restore edilerek yeniden ibadete açılan Sur ilçesindeki 500 yıllık Fatih Paşa Camisi'ni ziyaret etti.

Tigris Haber - Daha sonra Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadınlar Şehri Konuşuyor" programına katılan Ünal, geçmişte okul başlarken çocuğuna kitap ve kıyafet alamadığı için intihar eden babaların haberlerini okuduklarını, artık devletin ihtiyaç sahibi anne ve babalara eğitim desteği verdiğini söyledi.

 "Diyarbakır'ın kaderini siz belirleyeceksiniz"

"Şimdi bu zihniyet hala CHP belediyelerinde yaşıyor. Gidin İstanbul'un göbeğinde Mecidiyeköy'de, Şişli'de CHP belediyesinin hala çöp toplamadığını, personelin maaşını ödemediğini, caddelerin çukur, çamur ve pislik içerisinde olduğunu görürsünüz. Fark nerede? Fark bir adamın milletini aşkla sevmesinde ve onun arkadaşlarının da milletine aşkla hizmet etmesinde." diyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin bir de HDP versiyonu var. Onu hiç konuşmaya gerek yok. Çünkü onların bir iradesi yok. Siyaset irade işidir. İradesi olmayanın siyaseti olmaz. Vesayet altında siyaset olmaz. Bunlar kimin vesayeti altında? Bunlar terör örgütünün vesayeti altındalar. Bunların burada gördüğüm gençlere verecek neyi var? Geleceğin şehirleri değer üreten, o şehirde yaşayan gençlerin ve çocukların ihtiyaçlarını karşılayan, kendi ihtiyaçlarını karşılayan, üretime dayalı şehirler olacak. Bunu başaramayan şehirler de maalesef ayakta kalamayacak. Diyarbakır'ın kaderini siz belirleyeceksiniz. Sizin vereceğiniz karar, sizin çalışmalarınız belirleyecek. Burada bulunan her birinizin canla başla bu işe sahip çıkması gerekiyor. Çünkü söz konusu olan sizin geleceğiniz.

Diyarbakırlıların Atilla'nın yaptığı çalışmaları gördüğünü, bunu karşılıksız bırakmayacaklarına inandığını anlatan Ünal, "İnsanın gözünden ve sesinden bulaşan bir şey vardır. İnsanın gözünden ve sesinden ya heyecan, cesaret, kararlılık bulaşır ya da ego, korku, kaygı ve endişe bulaşır. Derdi kendisi olandan hayır gelmez. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın gözlerinde ne Gezi'de ne 17-25 Aralık'ta ne 15 Temmuz'da, ne 6-7 Ekim olaylarında, ne de hendek olaylarında ufacık bir korku ve endişe görmedik." diye konuştu.

"O bombalar şehre atılmadı, şehirde yaşayanların hayallerine atıldı"

Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisini ziyaret ettiğini ifade eden Ünal, cami yakılıp, yıkıldığında da oraya gittiğini ve için için ağladığını aktardı.

Ünal, camiye girer girmez 2 rekat şükür namazı kıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Rabb'im o yıkımdan bizi bu inşaya kavuşturduğun için sana hamdolsun dedim. Bu şehri yıktılar, bu şehri el yapımı patlayıcılarla yıktılar. Yıktıkları şehrimiz değildi, şehrimizin, çocuklarımızın geleceği, gençlerimizin umuduydu. O bombalar şehre atılmadı, şehirde yaşayan çocukların, geçlerin, genç kızların hayallerine atıldı. Peki o çukurları kim kapattı, bu şehri yeniden ayağa kim kaldırdı? Sizlerin gayreti, çabası kaldırdı. Siz Diyarbakır'da eğer bu yıkanlara karşı ihya ve inşayı gerçekleştirenler olarak sokaklara çıkıp, dimdik 'Şehir bizim, karar bizim Cumali Bey bizim başkanımız.' derseniz, bu şehir değişir. Ama bu böyle gelmiş, böyle gidecek düşüncesi ruhlarınıza sinmiş ise sizin için yapacak bir şey yok"dedi.AA

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.