AK Parti kan kaybediyor

AK Parti kan kaybediyor
MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin "Türkiye’nin Nabzı Ocak 2020" anket sonuçları AK Parti oylarındaki düşü gözler önüne serdi.

Türkiye siyasetinde yeni partilerin ayak sesleri hissedilir hissedilmez iktidar partisinin oylarında bir düşüş yaşandığı gözlendi.

AK Parti’deki düşüş anketlere yansıyor

2002’den beri 18 yıllık iktidar deneyimi kimi noktalarda AK Parti’yi güçlendirirken kimi açıdan da uzun yılların verdiği metal yorgunluğunun etkileri görülmeye başlandı.

İktidar partisinden kopan kadroların yeni alternatifler olarak seçmenin karşısına çıkması durumunda iktidar partisinin seçmen tabanından bir kayışın yaşanabileceğinin sinyalleri anket sonuçlarına yansımaya başladı.

AK Parti’de düşük HDP ve CHP’de ise bir miktar artış var

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin, anketinde siyasi partilere olan seçmen desteğinde oynamalar olduğu sonucu çıktı. Ankete katılanların yüzde 12,1'i HDP'ye oy vereceğini belirtirken, AK Parti'nin düşüşte olduğu ankette CHP oylarında ise kısmi artış görüldü.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, "Türkiye’nin Nabzı Ocak 2020" başlıklı araştırmasının sonuçlarına yayınladı. Araştırma kapsamında katılımcılara, “Bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi.

Yeni partiler iktidarın oylarını düşürüyor

Kararsızlar dağıtıldığında araştırmaya katılanların yüzde 40'ı AK Parti'ye, yüzde 25,5'i CHP'ye, yüzde 12,1 HDP'ye, yüzde 10,1'i MHP'ye, yüzde 8,3'ü İYİ Parti'ye, yüzde 1,2'si SP'ye, yüzde 1,2'si Gelecek Partisi'ne, yüzde 0,8'i Ali Babacan'ın partisine ve yüzde 0,8'i ise diğer partilere oy vereceğini kaydetti.

 AREA: HDP'nin oyu 12,9

 Öte yandan AREA Araştırma şirketi de geçtiğimiz günlerde 7 büyükşehirde yaptığı "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" anketinin sonuçlarını açıklamıştı. Ankette kararsızlar dağıtıldığında, AK Parti'nin oyu yüzde 36,2, CHP'nin yüzde 24,8, HDP'nin yüzde 12,9, MHP'nin yüzde 11,3, İYİ Parti'nin oyu ise yüzde 11,1 olarak belirlenmişti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.