AK Parti Silvan 6. Olağan Kongresi

AK Parti Silvan 6. Olağan Kongresi
Diyarbakır AK Parti Silvan İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi yapıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, milletvekillerinin yaptığı konuşmanın ardından seçim kurulu tarafından kurulan sandıkla seçime geçildi.

Mevcut başkan Nimet Aksoy'un başkanlığındaki tek listeyle seçime gidilen kongrede, 165 delegenin oyunu alan Aksoy, yeniden AK Parti İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongre'de bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Silvan'ın Diyarbakır'a başkentlik yaptığını, değerli ilim ve din adamlarını yetiştiren kadim bir kent olduğunu kaydetti.

Son otuz yıl sürecince sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Ensarioğlu, "Diyarbakır ve bölgeye zulmeden birileri Silvan Barajı yapılmasın diye ellerinden geleni yaptılar, defalarca şantiyeleri bastılar, orada çalışanları kaçırdılar, insanları öldürdüler ve askerleri şehit ettiler. Silvan'daki gencecik Fırat Simpil'e acımayanlar bombalarla 8 yaşındaki 10 yaşındaki çocukları ölüme sürükleyenler, bu sokak aralarında bir buçuk yıl önce onlarca genci ölüme sürükleyenler, Silvan'ın tarihini yok edip Silvan'ı yerle bir edenler çiçekler ve böcekler için Silvan Barajı yapılmasın diyor." dedi.

Ensarioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunların niyeti ne çiçektir ne böcektir ne sizin evlatlarınız ne de evlatlarınızın geleceğidir. Bunlar gerçek yüzlerini ortaya koydular bunlar şehirlerimizi, tarihimizi yok ettiler. Bunlar gençlerimizi ölüme sürüklediler. Bugün Ortadoğu'da Amerika'nın taşeronluğunu yapıyorlar."

Silvan Barajı'yla 2 milyon 400 bin arazinin sulanacağını ve 300 bin insana da istihdam sağlayacağını ifade eden Ensarioğlu, Silvan Barajı'nın bitmesi durumunda tek başına Diyarbakır'da işsizliğin çözüleceğini kaydetti.

Kongreye, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Başkanı Muhammed Akar, partililer ve vatandaşlar katıldı. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.