AK Parti yönetiminden evlat nöbeti tutan ailelere ziyaret

AK Parti yönetiminden evlat nöbeti tutan ailelere ziyaret
AK Parti Diyarbakır İl örgütü, çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 600 günü geride bıraktı. Kısıtlamanın kalkması ile ailelere destek ziyaretleri de sürüyor. Bu kapsamda aralarında AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ında bulunduğu bir grup partili HDP binası önüne gelerek ailelerle görüştü.

Ziyarete Ak Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Mahsum Melikoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ailelerin yanındayız

Anne ve babalarla görüşen Aydın, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP'nin il binası önünde eylem yapan ailelerin yanında olduklarını söyledi.

Aydın, "Çadırdaki ailelerin çocukları HDP'nin politikaları nedeniyle dağa götürülüp, ellerine silah verildi. İnanıyoruz ki, devletimizin ve hükümetimizin gösterdiği gayret, yaptığı çalışmalar ve annelerin dik duruşuyla nasıl ki 24 aile çocuklarına kavuştuysa kalan aileler de evlatlarına kavuşacaktır." dedi.

Annelerin yüreği yanıyor

Annelerin yüreğinin yandığını dile getiren Aydın, "Bir annenin yürek acısını haksız ithamlara uğratan insanlarla karşılaştık. Bu şehrin, bu ülkenin bu kadınlara sahip çıkması gerekiyor. Bu kadınların gösterdiği cesaret ve kararlılık, onların sadece kendi evlatları için değil bu şehirde yaşayan herkesin evladının huzuru, güvenliği, geleceği için bir mücadeledir." ifadelerini kullandı.

Aydın, 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşlarını da rahmetle andıklarını belirtti.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum