AK Parti’de başvurular başladı

AK Parti’de başvurular başladı
Diyarbakır'da istifa eden 12 İlçe başkanının yerine atama yapılacak

TİGRİS HABER- Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, istifa eden 12 İlçe başkanının yerine atama yapacak. İl örgütü, atama yapmak için başvurularının başladığını duyurdu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi'nin 12 ilçe başkanının istifasını istediğini duyurmuştu. İstifası istenen Bağlar, Bismil, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan ve Yenişehir ilçe başkanları önceki gün görevlerinden istifa etti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan istifalara ilişkin yapılan açıklamada, “Yaklaşmakta olan ilçe kongreleri sürecinden dolayı ilçe başkanlığının önünü açmak partimize ve teşkilat başkanlığımıza daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmak için istifa eden Bağlar, Bismil, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan, Yenişehir ilçe başkanlarımıza göstermiş oldukları duyarlı davranışlarından ve yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verilmişti.

12 İlçeye atama yapılacak

İstifaların ardından Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, koltuğu boşalan başkanların yerine atama yapılacağını duyurdu. Duyuruda, İlçe başkanlıkları için başvuruların İl örgütüne yapılması istendi.

3 ilçeye atama yapılmıştı

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi, merkez Sur ilçesi ile Eğil ve Çüngüş İlçe Teşkilatlarına Parti Genel Merkezi tarafından atama yapmıştı. Merkez Sur İlçesi AKP İlçe Başkanlığına Murat Unat, Eğil ilçe Başkanlığına Mehmet Zeki Uçar ile Çüngüş İlçe Başkanlığı görevine ise Zübeyir Arslanca getirildi. Atanan İlçe başkanları, yetki belgelerini, teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in elinden almıştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum