Ak Parti’de gözler il kongresi’nde

Ak Parti’de gözler il kongresi’nde
Ak Parti Diyarbakır İl Kongresi’nin tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geliş tarihine göre belirlenecek.

Ak Parti Diyarbakır İl Kongresi’nin tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geliş tarihine göre belirlenecek. İl Başkanı Serdar Budak, kongrenin Erdoğan’ın katılımı ile yapılacağını ancak şu ana kadar tarihin genel merkez tarafından belirlenmediğini söyledi. Budak,”Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durumdan dolayı Cumhurbaşkanımızın programı çok yoğun. Bu yüzden kongremizin tarihi Nisan ayına kadar sarkabilir” dedi.

Genel Merkez Tarih Belirlemedi

Ak Parti’de Diyarbakır İl Kongresi için aynı zamanda partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente yapacağı ziyaretin tarihi bekleniyor. Erdoğan’ın geliş tarihinde yine kendisinin katılımı ile il kongresi ve bazı açılışlar,temel atma törenleri yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan ve genel merkez kararıyla il başkanı olarak atanan Süleyman Serdar Budak, il kongresine tek aday olarak katılacak.

Tigris Haber’e konuşan İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, kongrenin Erdoğan’ın katılımı ile yapılacağını ancak şu ana kadar tarihin genel merkez tarafından belirlenmediğini söyledi.

‘Gündemimizde 2019 Seçimleri Var’

”Ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dış gelişmelerin yarattığı hareketli günlerden  dolayı Cumhurbaşkanımızın programı çok yoğun. Bu yüzden kongremizin tarihi Nisan ayına kadar sarkabilir” diyen Budak,Cumartesi günü Batman İl Kongresi ve bazı açılışlara katılacak olan Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişi konusunda belirlenen net bir takvim olmadığını,2019 seçimlerine yönelik hazırlıkların yoğun tempoda devam ettiğini kaydetti. Budak,”İl kongremizin tarihi konusunda bize iletilen bir tarih ve takvim yok. Bu süreç tamamen sayın cumhurbaşkanımızın programına göre şekillenecek. Bizim şu anda tek gündemimiz 2019 yılında yapılacak seçimler ve biz ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu seçimlere hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalan İlçe Kongreleri 17-18 Şubat’ta

Ak Parti’de daha önce 10’ü taşra ve 2’si merkez olmak üzere 12 ilçenin kongresi yapılarak yeni yönetimleri belirlenmişti. Kalan dört ilçenin kongresi ise 17-18 Şubat tarihlerinde yapılacak. İl Başkanı Serdar Budak, Sur ve Kayapınar’da kongrelerin 17 Şubat’ta,Bismil ve Hazro’da ise kongrelerin 18 Şubat’ta yapılacağı bilgisini verdi.

Kayapınar’da Servet Can, Sur’da Şafak Yontürk ilçe başkanı olarak genel merkez tarafından daha önce atanmıştı. Hazro’da mevcüt başkan Fuat Güler’le devam edilmesi beklenirken,Bismil ilçe başkanı henüz netleştirilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.