AK Partili Başkan açtı ağzını yumdu gözünü

AK Partili Başkan açtı ağzını yumdu gözünü
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Ahmet Güneştekin’in açtığı “Hafıza Odası” ile ilgili zehir zemberek açıklamalar yaptı.

‘Her ay olduğu gibi herkese çattı’

TİGRİS HABER - Aydın, “Kürtleri istismar eden, Kürtçeyi istismar eden, Kürtlerin kanını küresel güçlere pazarlayan, Kürtleri sadece bir oy pusulası olarak görenlerle iş tutan herkesi kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır'da yerel ve ulusal yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek kentin gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aydın, ilk olarak Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” isimli sergisine değindi. Sosyal medyaya yansıyan halay görüntülerine dikkat çeken Aydın, “Kürt gençlerini kirli emellerine kurban edenler, sözüm ona o gençleri o Kürtleri temsil eden eserlerin önünde, neşeyle gülerek eğlenerek pozlar verdiler. Çok uzak olmayan bir vakitte; Kürtlere, Kürtçeye, Kürtçe şarkılar söyleyen sanatçılara dünyayı dar etmek isteyenler Kürtlerin acı hatıraları üzerinde halay teptiler” dedi.

İsim vermeden HDP’yi eleştirdi

İsim vermeden HDP’yi eleştiren Aydın, Diyarbakır Annelerinin çocuklarını dağa kaldıranlar, Nişantaşı’nda viski yudumlayarak Diyarbakır’daki ateşe alkış tutanlarla hafızadan, yüzleşmeden bahsettiler. Bu şahıslar en başta ve öncelikle kendileriyle yüzleşsinler. Diyarbakır’ın gençlerini neye ve niye kurban ettiklerinin utancıyla yüzleşsinler. Kurban verdiklerinin önünde, kimin adına sevinip, kimin adına halay çektiklerinin arsızlığıyla yüzleşsinler. Kürtleri oy pusulasından başka bir şey olarak görmeyen, Katliamcı CHP ve İstanbul’un papyonlu CHP’li başkanına Kürtleri pazarlama densizliği ile yüzleşsinler” dedi.

Meral Akşener’e çattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sergiye çelenk göndermesini de eleştiren Aydın, şöyle devam etti:” Faili meçhuller ve köy boşaltmaları dönemlerinin İç İşleri Bakanı Meral Akşener’in sergiye gönderdiği ve faili meçhulleri temsil eden tabutların önüne bırakılan çelenginin utancıyla yüzleşsinler. Hendek olaylarıyla hayatları zindan edilen, evinden barkından olan gariban Kürtlerin gözleriyle yüzleşsinler.  Ahmet Kaya için Hürriyet Gazetesinde “vay şerefsiz” manşetini atanlarla, Diyarbakır’da halay tepinmenin ezikliği ile yüzleşsinler. Bu vesileyle, Kürtleri istismar eden, Kürtçeyi istismar eden, Kürtlerin Kanını küresel güçlere pazarlayan, Kürtleri sadece bir oy pusulası olarak görenlerle iş tutan herkesi kınıyor ve lanetliyoruz.”10 ülke büyükelçisinin Osman Kavala’nın serbest bırakılması için hazırladığı bildiriye değinen AK Partili Aydın, bildiriyi kınadı.

5 bin 500 kişiye iş imkânı

Aydın, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Diyarbakır Lojistik Merkezi’nin 5 bin 500 kişiye iş imkânı sağlayacağını kaydetti. Aydın, “150 Milyon dolarlık bu yatırım sayesinde Diyarbakır, hem Ortadoğu’nun en önemli Lojistik üslerinden biri haline gelecek, hem de şehrimizin ekonomisi güçlenerek büyümeye devam edecektir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.