AK Partili Başkan’dan ‘deizm’ yorumu

AK Partili Başkan’dan ‘deizm’ yorumu
Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın “Bugün Deizm Patlamış Durumda” başlıklı köşe yazısına AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar’dan ilginç bir yorum geldi. Akar, “130 bin personel ne işle meşgul ki, deizm artıyor” dedi.

TİGRİS HABER - Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü köşesinde, deizmi konu alan bir yazı kaleme aldı. Bazı anket şirketlerinin din ile ilgili sonuçlarını paylaşan Dilipak, 2019 yılında Optimar’ın yaptığı bir anketi örnek verdi. Dilipak, Optimar’ın 2019 yılının Mayıs ayında yapılan anketinde “din-inanç anketine” katılanların yüzde 89.5’nin “ tanrının varlığına ve birliğine inanıyorum’ (Teist), yüzde 4.5’nin “bir yaratıcı olduğuna inanıyorum, ama dinlere inanmıyorum” (Deist), yüzde yanıtını verdiğini yazan Dilipak, deizmin Türkiye’de yaygınlaştığına dikkat çekti.

deizm1.jpg

AK Partili başkandan yorum

AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Dilipak’ın yazısına sosyal medya hesabından yorum yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı eleştiren Akar, “Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda 130 bin personel var. Bu insanlar ne işle meşgul ki deizm artıyor. Dilipak dışında bir söyleseydi önemsemezdim ama şimdi kaygılandım doğrusu” dedi.

Deizm nedir?

Deizm, dinin, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl ve gözlem yoluyla Tanrı'ya olan inancını esas alan bir felsefi görüştür. Deizm felsefesi doğal dünyaya dair gözlemler ve mantığın kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alır, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeder. İlk deist düşünürlerin çoğu Tanrı'nın Dünya'nın işleyişine doğrudan müdahale etmediği görüşündedir ve deist felsefe genel olarak canlılara müdahale edip onlara karışan bir tanrı inancını kabul etmemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.