AK Partili Budak: Oylar yanlış sayıldığı için itiraz ettik

AK Partili Budak: Oylar yanlış sayıldığı için itiraz ettik
Ak Parti Diyarbakır teşkilatı, 31 Mart Pazar günü Diyarbakır merkez ve ilçelerinde yapılan yerel seçimlerde hatalar yapıldığına dikkat çekerek Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Ak Parti Diyarbakır teşkilatı, 31 Mart Pazar günü Diyarbakır merkez ve ilçelerinde yapılan yerel seçimlerde hatalar yapıldığına dikkat çekerek Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, merkez Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinin yanı sıra taşra ilçelerindeki seçimlerde ve yapılan oy sayımlarında ciddi ihlaller tespit ettiklerini dile getirerek oyların yeniden sayılması ve hataların giderilmesi için hukukçular aracılığıyla itirazlarda bulunduklarını söyledi.

“Ciddi hatalar yapılmış”

Budak,”Yaptığımız tespitlere göre seçimlerde partimizin aleyhine ciddi hatalar yapılmış olup partimiz bu konuda mağdur edilmiştir. Bunlar gayri ihtiyarı maddi hatalar da olabilir. İlgili seçim kurullarına gerekli itirazlarda bulunduk. Birçok yerde oylar yanlış sayılmış ve oylarımız eksik yazılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu yanlışları düzeltmesini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan AK Parti’nin kazandığı iki belediyeden biri olan Hani’de Belediye Başkanı İbrahim Lale, mazbatasını YSK İlçe Başkanlığı’ndan alarak görevine resmen başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.